Monday, April 25, 2011

i say this, u say that

i say this, you say that
i said no, you said yes
i did the things i do cause i love you
you did the things that pleases you
cause you love me too.

Wednesday, April 20, 2011

wanna try

berulang kali soalan tu ditanya. seingatnya perkataan itu sering dipakai ketika zaman cinta monyet. would you like to go steady, kita couple nak, nak jadi girlfriend saya? tulah ayat-ayat lazim yang sering digunakan. biler dah berusia nie, ditanya soalan macam tu rasa janggal pun ada. tak tau nak jawab apa. habis-habis dijawab dengan 'hahaha'. bersetujukah saya dengan cadangan itu? malu tapi mahu? woot! sapa dalam dunia ni yang tak mahu menyayang dan disayangi. tapi biler ditanya sedemikian, terkedu dibuatnya. tidak bolehkah satu-satu perhubungan itu dimulakan dari berkawan dan seterusnya menyerahkan kepadaNya untuk menentukan perjalanan perhubungan itu. i still think of him every single day, tu tak boleh dinafikan. To just go out there and say that, yes I'll give it a try doesn't seem fair to the other party. I personally feel we should just start out slow and see where our feelings take us. maybe by then i can still love him and place him in a memory box somewhere deep within me and go on with my new life with you. betul tak? dan mungkin jua ketika itu, saya sudah boleh mula belajar berkongsi, jika itu takdirNya.

Tuesday, April 19, 2011

mimpi yang bermain

mimpi yang bermain dengan jiwa dan perasaan. hmmm...mimpi semalam adalah sesi ramah mesra yang dah lama ditinggalkan. kami berborak, bergelak tawa, bertepuk tampar, indah. senyumannya masih semanis dulu. pandangan matanya masih mampu membuat jantungku berdegup laju. aku rindu, rindu teramat.
dan aku sering ditanya kenapa aku tidak pernah mahu membuka hati aku untuk menerima cinta yang lain? 

Monday, April 11, 2011

Honey Bi

ME time that i had last weekend was spent at the Sepang where Rain performed.
went with another Rain fanatic, me dearest sister Kak Mah and Callie
tempat we all berdiri agak berdekatan jugaklah dengan stage. niat di hati macam nak berdiri depan pagar betul-betul depan stage, tapi apakan daya....ada ajumma-ajumma lain yang lebih pantas dari kita orang. hahaha serious ajumma ok. the ground where we stood was full with batu-batu yang bersegi-segi. bayangkan berdiri menunggu honey Bi tersayang mula perform at 9. harus longlai gitu.














opening act ada this Ford supermodel contest. the audiences dah kind of restless menunggu sekian lama, kena pulak layan tengok model buat catwalk. hmm apa signifikasinya membuat show sedemikian sebagai show pembukaan? ontahlah, tak dapek makcik nak nolong jawabnye. pastu kluar plak si Joe Flizzow and Altimet, lagilah kebosanan yang melampau. yelah to me yang tak layan lagu-lagu depa memanglah bosan..tak taulah plak kot ajumma-ajumma kat depan tu ikut terloncat skali ngan Joe, tu lainlah.

the minute honey Bi muncul....waaaahhh!!!! gegak gempita dibuatnya.
note: for clearer view of him, click on the pic.

hahahaha...i'm gonna use up all my pics storage allocation kalau letak semua. these are just a few of the hundred that i took. aaahhh...the songs, the dance movement, the sweat, his pinkish skin colour everything was in order even the way the clothes fit him all in the right places woot!!!
sangat-sangat berpuas hati. the crowd closest to us was cool. same fanatic yang tak kisah to dance and shout segala, walaupun dah boleh masuk kategori ajumma jua tapi taklah sehebat ajumma kat depan pagar tu hehe.



Thursday, April 7, 2011

siapa sangka "micho" (misai macho) :) boleh tulis surat sebegini.

Tuesday, April 5, 2011

i want to love someone whose heart has been broken, so that he knows exactly how it feels and won't break mine.