Friday, November 26, 2010

click on the link below to read more....[r][a][y] eusouff: Justice For All
[r][a][y] eusouff: Justice For All: "I received an email fwded from a blogger friend [ NukeRude ]. After reading the content, I felt that I am obligated to share it with others...."

Thursday, November 11, 2010

why is it when i see them...
i see US?
it has been years. 
i HATE this!!!

Tuesday, November 9, 2010

dia kata mak kekasih hati memilih. mak kekasih hati tengok luaran je, tak boleh nak terima gaya hidup dan kerja dia. dia kata mak kekasih hati ada typical melayu mindset, tak open. dia kata diri dia baik. dia kata dia meminta secara baik kat mak kekasih hati dia.
dia marah biler mak kekasih hati menolak keinginan dia. dia berdendam dan berpikiran, "kalau aku rasakan diri aku baik tapi kau memandang aku sebagai jahat, maka eloklah aku berperangai jahat kalau itu membolehkan aku memperolehi anak kau". wuish! drama melayu ke apa nie?
dia bertanya, saya menjawab. dua dijawab, sepuluh dibalas. hmm, kalau hati dikuasai nafsu, begitulah jadinya. dia bertanya sebagai bujang, saya menjawab sebagai ibu. 
semestinyalah seorang ibu hanya mahukan yang terBAEK buat anak-anak.. 
pesanan untuk si bujang, jikalau merasakan diri harus berdendam untuk menunjukkan kehebatan, maka sebenarnya diri masih belum layak dan bersedia untuk mengurus kehidupan orang lain.
*renung-renungkanlah dan selamat beramal

Sunday, November 7, 2010

yes i used to wear high heels and doll myself up even when i'm just heading out to the mamak stall. now to work, i am comfortable with my so-last-season baju kurung and over the weekends with tee and jeans. on occasional get-together with friends, mak pening kepala. do i dress up or down? kang mak dress up, kata terlebih sudah pulak, haha and me nye dressing up is....mak tak bawak handbag berjenama seantero dunio, mak pakai bag corduroy je kot. kasut mak beli flip flop kat bata je.  dress down, nanti diumpat pulak tak up-to-date. hahaha. so mak nye dress up and dress down, sama je maknanya dalam kamus. 
sengkek sangat ke wan amal, nak beli baju yang senonoh sket untuk jumpa member-member? haha. sengkek tu sengkek jugaklah tapi tak lah sampai tak mampu nak beli baju kot. so what's your story then? entah ler. 
biler orang tanya, where do we go for food? i am actually ok with just fast food or kopitiam. mak tak kisah, nyah. tapi mak kisah biler kena bayar lebih rm50 untuk sorang makan je kot. adus! kolot nye mak nie. macam mana nak bercampur ngan orang macam nie. haha...maybe that explains naper mak duk dalam dunia mak je kot.
dalam usia tua macam nie ada lagi ke peer pressure? woot!!!  
so kesimpulannye, sapa yang dapat me is one lucky person. maintenance tak tinggi pun. mari satu, mari semua. (:
note: what's with the mak and what not? 
[missing pic]

i like vampires....no wait... i love them. it's no secret i'm on team Edward. i have read and watched the series over and over again. i have found my new love vampire, Damon Salvatore. watched the first season of the Vampire Diaries, got hooked on the Salvatore brothers. Am currently watching season two and i find myself more and more attracted to Damon, a bad ass vampire with a heart when it comes to Elena and Stefan.
can i be someone's or something's personal brand of heroin too?

Wednesday, November 3, 2010

n5
comel kot!!!
adus! rasa macam nak pecah dada nie. tak di bagi nanti dikatakan tak faham, biler dah bagi, dipijak-pijaknye pulak kita nie. geram tersangat. cakap sekali tak faham, cakap dua kali tak faham jugak...la rupanya bercakap dalam bahasa Melayu, patutlah tak faham. tak kena bahasa gayanye. 
i don't have much control over what comes out from my mouth kalau tengah marah nie. kalau pendam dalam hati, makan dalam, sedih wo. time nielah rasanya macam nak cari proxy. tak sanggup rasanye nak go through the teenage drama every other week.
well, what you give is what you get kan? woot!!!!