Tuesday, July 20, 2010

nak gelak pun ada...
i mimpikan celebs 2 malam berturut-turut..
the 1st nite, ada Hrithik Roshan & Shah Rukh Khan..
can't remember apa yang terjadi tapi yang nyatanya mata Hrithik lawa giler-giler and SRK was soo young..haha sib baik tak mimpikan si Rosyam Nor. coz whenever i tgk SRK, mesti teringatkan RN...seangkatan tapi masih boleh jadi hero..hehe.
the 2nd nite, there was Jacob and Edward. hahaha...'mak' duduk atas lap Jacob kot tapi after that bersendaloka ngan Edward. ntah macam mana tup2 muncul pulak jejaka terakhir melayu ngan kepala botaknya...it was...wait..wait..wait for it...Remy Ishak. hahaha seriously tolonglah kabarkan pada diriku...naperlah mamat-mamat nie semua enterframe mimpi-mimpiku.
apa sahajalah kisahnye dengan depa semua nie??? 


Thursday, July 15, 2010



buat sekian kalinya aku diajukan soalan, bila lagi nak cari pengganti? hmm mau aje menjawab, apa mencari pengganti itu semudah membeli ikan di pasar? bagai memilih baju di gedung membeli-belah? kalau semudah menyebut ABC sekalipun, akan aku fikirkan beratus-ratus kali sebelum membuat keputusan.
apa yang membuat aku teragak-agak untuk membuka pintu hati ini? dek kekhilafan masa lampau? aku tidak pernah mengaku diri aku sempurna dan aku juga tidak mengatakan dia jua sempurna. rumahtangga mana yang tidak pernah gelora. memang aku tidak pernah menceritakan di sini bagaimana kencangnya gelora yang datang melanda kerana aku hanya ingin mengingati saat-saat manis. aku kira dengan mengenang segala keindahan yang aku lalui akan memberi kekuatan untuk aku meneruskan kehidupan ini.
bohonglah kalau aku mengatakan aku tidak pernah terfikir untuk mempunyai seorang teman yang boleh berkongsi suka duka dan menjaga sakit pening aku. penipulah aku kiranya aku mengatakan aku tidak pernah kesunyian. aku manusia biasa.



aku cinta
aku rindu
aku resah dan
aku bingung.
aku berterima kasih pada yang sudi menghulur salam
aku bersyukur pada yang menyapa
sehingga tiba ketikanya aku boleh berkongsi perasaan dan waktu, 
izinkan aku memuja dari jauh.

last weekend there was another wedding in the family. selamat pengantin baru to Wan Zailin & Khairul. 
wonder when mine would be...hehehe. anyway, selain the wedding, we had our own little birthday celebration for our bro, MamanJit kat luar dewan makan. juz imagine, majlis dok berlangsung lagi, and there we were singing out Happy Birthday to him. hmm...hope nobody terasa hati.
teacher! teacher! what are you so happy about? 
kalau students tengok cikgu-cikgu nie, mesti geleng kepala.
the fun did not stop kat luar dewan, the Omarians belted out Selamat Pengantin Baru to the newly weds.
here they were discussing on the lyrics
singing their hearts out..i wish i can put up the vid here...
gambar *skema the Omarians with newlyweds.(note: prim & proper)
and that ends the weekend of fun and laughter.  
looking forward to more fun with the family.

Wednesday, July 7, 2010

office baru, harus semangat baru..kata kuncinya adalah harus ye puan-puan. but sad to say, rasa macam takde semangat nak datang office. satu, need to travel jauh. dua, bangunan jimat tenaga, ketidak kerasaan aircond. tiga, kurang pilihan kedai makan dan ketiadaan kedai berdekatan yang boleh supply jajan@chocolates. empat, duduk di dalam aquarium mengadap dinding. lima, web-marshall diperkenalkan. enam, ada orang tu suka INTRUDE MY TELECONVERSATION (agak kurang ajar sopan gitu). and the list goes on. the only thing yang boleh hiburkan hati sket, the FB and Twitter yang dah dilepaskan dari kurungan. tapi berapa sangatlah yang nak diFB and yang nak ditweet kan. 


"Of all the classes of animal life, mammals are considered the most advanced and probably the most popular class. Dogs and cats are mammals, squirrels and rabbits in our backyards are mammals as well. Horses, sheep, baboons, giraffes and elephants are mammals. For that matter, we human beings are mammals too.
Mammals vary greatly in size. The smallest mammal is the shrew with a body that is only a little more than 2 inches long and weighs less than some insects. In contrast, the largest mammal is the blue whale, which can sometimes measure up to 100 feet long and weigh as much as 130 tons. Mammals also differ in appearance in shape. Most of them walk on four legs, but not all of them do. Some mammals fly. Dolphins and whales have lost their hind limbs and now have taken fish-like shapes and spend their entire lives in the ocean.
What is a mammal? Mammals are vertebrates - they are animals with backbones. All mammals have lungs and breathe in air and all of them are warm-blooded (they are able to maintain a constant body temperature regardless of the outside temperature.) Mammals and birds share a common characteristic - the possession of four-chambered hearts that circulate blood efficiently to all parts of the body. All mammals, except two types that lay eggs, give birth to living young and provide protection and care for them before and after birth. Mammals are the only animals that possess true hair and the capacity to produce milk. In fact, the word "mammal" comes from the Latin word "mamma" which means "breast".

introducing..the aquarium@display box
it's a she and she's available for viewing from 8.30am to 5.30pm daily except for weekends and public holidays.
the adjoining door - for playtime
her view of the world...
woohoo!!! am having a fun time in Putrajaya!

Friday, July 2, 2010

Finally dapat my copy. Tq sis.




woohoo!! finally dapat jua sesalinan cakera padat Back to Basic.
thank you very much dearest sis. muahs! muahs!

Thursday, July 1, 2010

katalah apa pun, myself still memilih Edward over Jacob.
if i want to go goo-goo ga-ga over someone with a HOT bod, i'll pick Rain anytime.
haha. can't wait to watch Eclipse. 
wonder if i can watch it on Friday kat Alamanda?
oooo...need a vampire of my own.