Monday, April 26, 2010

kadang-kadang geram tengok perangai anak-anak kecil nie
tapi biler moments macam nie occur, all the anger just melts away.

Tuesday, April 13, 2010

MIL is sick and seeing her in the current state makes me sad. she has always been a strong lady and i believe she will always be. i have not been the perfect DIL but i hope to do some good in the days to come.
Mak has not been her usual self for the past....hmmm agak lama jugaklah. she's 74 this year. baru-baru nie, the doc discovered that she has irregular heartbeats. she has had a couple of episodes of difficulty in breathing, perspiring and vomiting. yelah usia pun dah lanjut, macam-macam penyakit ada. bila kadang-kadang rasa tersangatlah 'down', i will always call up to speak to her. bukan nak bercakap pun. cuma nak dengar suara Mak, the most comforting voice. end up Mak yang nangis biler Mak start bercerita pasal life dia. Mak told me this once "kita nak beli buat apa benda-benda macam tu, kita dah takdak sapa nak tunjuk benda tu". 
...Pak passed away depan mata masa bangun untuk sembahyang Subuh - after a few days of fun driving him around Alor Setar.
...Mie passed away in his sleep without any illness - just a couple of days after our big fight.
kita tak boleh melawan takdir. setiap yang hidup, pasti akan mati...i know that. but the thought of losing again.. sangat menyakitkan.
hari nie dapat surat panggil mengadap guru besar sekolah  Firdaus...playing truant.
Faris & Farhan fighting in the bathroom...their shouts can be heard sejauh Setapak
Farhana pun nak tunjuk tantrum dia...
life....
luahan rasa di petang selasa.
....mengagumi aura dan pesona Rain...(fine, i can live with that)
....berangan nak jadi seperti Rain..(urmmm...ok)
....ingin mengecap populariti dan kejayaan yang "lebih besar" daripadanya..(SERIOUSLY????)

Friday, April 9, 2010

On the 9th, it has been reported that Rain’s fresh released music video for his comeback track Love Song has been deemed inappropriate for broadcast by KBS.
Their reason for such action was not because of the lovey dovey “bed scene” Rain had with the actress Han Ye Seul, but because he had evidently broken the traffic law… by sprinting wildly across the road!
KBS believed that the display of Rain’s “transgression” s was inappropriate to be shown on their channel.
credit: allkpop
hahaha seriously?
i thought it was the scene where he tore his shirt off and made the meliuk sana and meliuk sini movement.
kalau sakit kepala atau rasa lelah cubalah terapi pernafasan ini. myself dah cuba dan alhamdulillah berkesan..sekaligus mengurangkan jumlah pengambilan actifast pada tahun ini.

untuk sakit kepala: tutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas melalui hidung sebelah kiri. lakukan kira-kira 5 minit, insyaAllah sakit kepala akan sembuh. 

myself selalunya akan ambil 2 biji actifast and tidor. kalau tidor without actifast, biler bangun the next day, kepala masih berdenyut-denyut. tapi alhamdulillah, now kalau sakit kepala..all i do is lie down, relax and buat the terapi sampai terlelap. the next morning....segar, alhamdulilllah.

untuk lelah: tutup lubang hidung sebelah kiri dan bernafas melalui hidung sebelah kanan. lakukan berulangkali. insyaAllah akan rasa segar kembali.

sudah cuba and cukup berkesan.

kalau ikut notes nye: sebelah kanan hidung akan mengeluarkan panas and kiri akan mengeluarkan dingin.

and kalau marah ngan anak-anak, jangan lupa untuk bernafas menggunakan kedua-dua belah lubang hidung. :D

Thursday, April 8, 2010

there's a face in a crowd
that will always stand out
just by looking at the face
makes me happy
it's not love nor a huge crush
it's just a face
with the right tone of colour
and the right amount of moustache.

Saturday, April 3, 2010

it was a crappy friday and has lasted until saturday.
dearest niece is gonna do a house warming this afternoon.
don't feel like going but then it would not be nice, right?
after all, she has been there for me thru my ups and downs
she has put up with my kids nye behavior. layan itu n ini.
aaahh...what will i do without her.
family makan-makan is always nice.
makan, gossip, makan, laugh, makan, joke around
i don't have to pretend to be ok biler
orang start bercerita about their other half and their so-near perfect life
i'm no longer in that circle...out, out, out....gone
dek kerana being who i am right now
i may not have anyone at my funeral other than my family..
this is bad. i am in a hole and i don't feel like getting out of it.

Friday, April 2, 2010

orang kata kalau emosi tengah tak betul, jangan marah orang nanti jadi lebih teruk. nanti keluar perkataan-perkataan yang tak sesuai untuk didengar. 
well, emosi aku memang terganggu hari nie. jap aku nangis, jap aku gelak, jap aku termenung. aku on a no-talk mode ngan anak-anak aku hari ini. lagi banyak aku bercakap, lagi berserabut rasanye.
aku ada banyak benda yang dipikirkan dan banyak tanggungjawab untuk dipikul. jangan peningkan kepala aku dengan benda yang remeh-temeh. aku tak expect untuk kau faham sebab sampai bila-bila pun kau tak akan faham.
boleh?
arrgghhh!!! i'm in the office and this is all i get to see...since no access to YTube
Love Song MV released today!!!

Thursday, April 1, 2010

me new workstation in Putrajaya office. definitely needs some decoration.
sangat suka kawasan tengah building.
bangunan imigresen di hadapan