Wednesday, December 15, 2010

i 'm not a perfect person
there's many thing i wish i didn't do
but i continue learning
i never meant to do those things to you
and so i have to say before i go
that i just want you to know
i've found a reason for me
to change who i used to be
a reason to start over new
and the reason is you
wuish! dalam sibuk hari nie 
(ye hari ini saya mempunyai tugasan untuk dilakukan walaupun masih tidak ber'bos), 
masih boleh ber'emo lagi. 
biler teringat pada arwah pak, sedih.
terbayang arwah Mie, sedih lagi.
tu biler teringatkan yang dah takde.
terkenang pulak pada abang-abang yang nun jauh di Gombak dan Kedah, hati jadi sayu
rindukan anak bujang yang sepi tanpa berita lagilah meruntunkan jiwa.
dek rindukan lelaki-lelaki yang pernah dan masih wujud dalam diari hidup, meleleh sorang-sorang
nak mandi, leleh. duk kat meja pun leleh...pendek kata boleh jadi minah leleh lah hari nie.
nak PMS ke? baru je selesai.

Tuesday, December 14, 2010

waktu terasa semakin berlalu
tinggalkan cerita tentang kita
akan tiada lagi kini tawamu
tuk hapuskan semua sepi di hati
ada cerita tentang aku dan dia
dan kita bersama saat dulu kala
ada cerita tentang masa yang indah
saat kita berduka saat kita tertawa
teringat di saat kita tertawa bersama
ceritakan semua tentang kita
ada cerita tentang aku dan dia
dan kita bersama saat dulu kala
ada cerita tentang masa yang indah
saat kita berduka saat kita tertawa

wah! kangen banget pada suara lemak-macho dia. pada awal-awal kes sensasi dia, memang terasa disappointed yang teramat. disappointed hingga sanggup search untuk vids yang hebat diperkatakan. but then sehingga hari nie, i've not viewed the said videos walaupun ada je dalam my hdd. depa yang tahu i'm such a huge fan of him started to make fun. saying this and that. nak kata apa, senyum jelah. whatever he did, that is between dia and Him. manusia tak pernah lari dari melakukan kesilapan. pray that he finds his way back just like someone i know did. apa-apapun, i'm still a HUGE fan of  his talent.
disember datang dan pergi. alhamdulillah, setahun berlalu, moga diberi kesempatan untuk bertahun-tahun lagi, amin.
bila penyakit M datang melanda, banyak benda yang dibuat tapi asyik ditangguhkan dengan secara tidak sengaja. seperti mana blog nie yang dah mula bersawang. setiap kali selepas jari-jari nie mengetuk papan kekunci membina ayat yang berbaris-baris, secara tak disengajakan akan tertekan butang Delete.

p.s have i been Deleted too o, chin-aehaneun hyeongje?

Saturday, December 4, 2010

minah nie mengelabah tak tentu hala
baru komen suh Lifehouse datang jenguk Malaysia since they are in Jakarta rite now..
tup-tup ada nie dalam inbox

[missing pic]

Friday, November 26, 2010

click on the link below to read more....[r][a][y] eusouff: Justice For All
[r][a][y] eusouff: Justice For All: "I received an email fwded from a blogger friend [ NukeRude ]. After reading the content, I felt that I am obligated to share it with others...."

Thursday, November 11, 2010

why is it when i see them...
i see US?
it has been years. 
i HATE this!!!

Tuesday, November 9, 2010

dia kata mak kekasih hati memilih. mak kekasih hati tengok luaran je, tak boleh nak terima gaya hidup dan kerja dia. dia kata mak kekasih hati ada typical melayu mindset, tak open. dia kata diri dia baik. dia kata dia meminta secara baik kat mak kekasih hati dia.
dia marah biler mak kekasih hati menolak keinginan dia. dia berdendam dan berpikiran, "kalau aku rasakan diri aku baik tapi kau memandang aku sebagai jahat, maka eloklah aku berperangai jahat kalau itu membolehkan aku memperolehi anak kau". wuish! drama melayu ke apa nie?
dia bertanya, saya menjawab. dua dijawab, sepuluh dibalas. hmm, kalau hati dikuasai nafsu, begitulah jadinya. dia bertanya sebagai bujang, saya menjawab sebagai ibu. 
semestinyalah seorang ibu hanya mahukan yang terBAEK buat anak-anak.. 
pesanan untuk si bujang, jikalau merasakan diri harus berdendam untuk menunjukkan kehebatan, maka sebenarnya diri masih belum layak dan bersedia untuk mengurus kehidupan orang lain.
*renung-renungkanlah dan selamat beramal

Sunday, November 7, 2010

yes i used to wear high heels and doll myself up even when i'm just heading out to the mamak stall. now to work, i am comfortable with my so-last-season baju kurung and over the weekends with tee and jeans. on occasional get-together with friends, mak pening kepala. do i dress up or down? kang mak dress up, kata terlebih sudah pulak, haha and me nye dressing up is....mak tak bawak handbag berjenama seantero dunio, mak pakai bag corduroy je kot. kasut mak beli flip flop kat bata je.  dress down, nanti diumpat pulak tak up-to-date. hahaha. so mak nye dress up and dress down, sama je maknanya dalam kamus. 
sengkek sangat ke wan amal, nak beli baju yang senonoh sket untuk jumpa member-member? haha. sengkek tu sengkek jugaklah tapi tak lah sampai tak mampu nak beli baju kot. so what's your story then? entah ler. 
biler orang tanya, where do we go for food? i am actually ok with just fast food or kopitiam. mak tak kisah, nyah. tapi mak kisah biler kena bayar lebih rm50 untuk sorang makan je kot. adus! kolot nye mak nie. macam mana nak bercampur ngan orang macam nie. haha...maybe that explains naper mak duk dalam dunia mak je kot.
dalam usia tua macam nie ada lagi ke peer pressure? woot!!!  
so kesimpulannye, sapa yang dapat me is one lucky person. maintenance tak tinggi pun. mari satu, mari semua. (:
note: what's with the mak and what not? 
[missing pic]

i like vampires....no wait... i love them. it's no secret i'm on team Edward. i have read and watched the series over and over again. i have found my new love vampire, Damon Salvatore. watched the first season of the Vampire Diaries, got hooked on the Salvatore brothers. Am currently watching season two and i find myself more and more attracted to Damon, a bad ass vampire with a heart when it comes to Elena and Stefan.
can i be someone's or something's personal brand of heroin too?

Wednesday, November 3, 2010

n5
comel kot!!!
adus! rasa macam nak pecah dada nie. tak di bagi nanti dikatakan tak faham, biler dah bagi, dipijak-pijaknye pulak kita nie. geram tersangat. cakap sekali tak faham, cakap dua kali tak faham jugak...la rupanya bercakap dalam bahasa Melayu, patutlah tak faham. tak kena bahasa gayanye. 
i don't have much control over what comes out from my mouth kalau tengah marah nie. kalau pendam dalam hati, makan dalam, sedih wo. time nielah rasanya macam nak cari proxy. tak sanggup rasanye nak go through the teenage drama every other week.
well, what you give is what you get kan? woot!!!!

Thursday, October 14, 2010

i know something is not right somewhere but i don't know where to start. feeling very vulnerable and angry. i miss you. miss you so very much. i really need to pick a fight with someone, anyone up for it? be my punching bag and be the shoulder to cry on. i miss having you agreeing to all my ramblings. life has been tough but it has gotten tougher lately and i don't think i'm capable of handling it alone anymore - emotionally & mentally. i am exhausted to the max. maybe that explains why i have been spending my afternoon break sleeping.

even though it's been so long
my love for you keeps going strong
i remember the things that we used to do
a kiss in the rain 'til the sun shine through
i try to deny it but i'm still in love with you
i miss you like crazy, i miss you like crazy
ever since you went away, every hour of every day
i miss you like crazy, i miss you like crazy
no matter what i say or do
there's just no getting over you
i can the love shining in your eyes
and it comes as such a sweet surprise
if seeing's believing it's worth the wait
so hold me and tell me it's not too late
we're so good together, we're starting forever now
i miss you like crazy, i miss you like crazy
ever since you went away, every hour of every day
i miss you like crazy, i miss you baby
a love like ours will never end
just touch me and we're here again
just one night
and we'll have that magic feeling like we used to do
hold on tight
and whatever comes our way we're gonna make it through
if seeing's believing it's worth the wait
so hold me and tell me it's not too late
we're so good together, we're starting forever now
and i miss you like crazy, i miss you like crazy
no matter what i say or do
there's just no getting over you
and i miss you , baby, i miss you, baby
all the chance of love you gave me
when a feeling get's this strong
you know the real thing comes along

i can't remember the last time i had fun..pure fun with friends. talk, laugh, eat, laugh....smoke some ciggies maybe. hahaha. flirting over the cyberworld doesn't count ya, buddy and need i remind you that you're no longer available.  i need some action and i need them fast. hmm...i wonder where's the little black book.
piper:  how am i suppose to do this alone?
leo:  you have your sisters
piper:  it's not the same

Monday, August 16, 2010


sometimes that is all you need to hear.

Sunday, August 15, 2010

Tuesday, August 10, 2010

DSC00663

[missing pic]
me prize for this year's Family Day
got myself a LCD tv last year
the year before a fridge
and the year before before a CD/VCD/FM radio
this year depa kata enough with the electrical items
time to get physical!!
alhamdulillah.

Thursday, August 5, 2010

Utusan Malaysia Online - Kota

Naperlah kita dulu pun tak piket macam nie???
548 tuntut gaji 2 bulan, majikan arah cuti

AMPANG 4 Ogos - Hanya beberapa hari sahaja lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadan.
Ini bermakna persiapan untuk Hari Raya Aidilfitri terutamanya dari aspek perbelanjaan menjadi keutamaan semua pihak.
Namun berita sedih buat 548 pekerja Paycomm Network Sdn. Bhd. (i once blogged bout dearest ex-boss)apabila mereka diminta oleh majikan untuk mengambil cuti selama enam bulan tanpa gaji.(sound familiar, friends?)
"Berita tersebut kami terima menerusi e-mel yang dikirimkan kepada kami.(hmm...we got our news face-to-face 2 hari sebelum the date kot)
"Ia jelas menunjukkan majikan meminta kami ambil cuti tanpa gaji yang sepatutnya berkuat kuasa pada bulan ini.
"Lebih memburukkan keadaan, majikan masih tidak menjelaskan gaji kami selama dua bulan iaitu untuk Jun dan Julai," (suddenly tak boleh ingat berapa bulan gaji tertunggak...mungkin sebab banyak kot!! tu tak termasuk lagi tunggakan EPF) kata ketua kesatuan pekerjanya, Sharin Abdullah.
Tambahnya, sehingga kini majikan gagal menjelaskan tunggakan gaji yang dianggarkan berjumlah RM3 juta (ours lebih lagi kot!!) tersebut.
"Pihak kami sendiri kurang pasti kenapa gaji kami tidak dibayar sehingga sekarang.
"Malah, tiada penjelasan secara rasmi diberikan kenapa kami perlu mengambil cuti tanpa gaji.
"Perkara ini cukup mengecewakan kami, apatah lagi bulan puasa dan kemudian Hari Raya akan tiba.
"Jika kami mengambil cuti tanpa gaji, bagaimana kami hendak memperoleh wang untuk perbelanjaan sempena Aidilfitri tahun ini," katanya ketika ditemui wartawan.
Difahamkan, berikutan keadaan tersebut, beberapa pekerja syarikat berkenaan cukup tertekan berikutan ketiadaan wang.
Salah seorang pekerja yang telah berkhidmat selama 30 tahun di syarikat berkenaan, Zalizha Mohamed, 49, menyatakan rasa sedihnya berikutan bakal kehilangan mata pencarian.
"Sedih memikirkan keadaan ini. Kami cuba bertahan selama dua bulan walaupun tidak mendapat gaji dengan harapan majikan dapat membayar gaji kami.
"Malangnya peluang yang kami berikan seperti tidak dihargai malah kami pula yang diarahkan ambil cuti tanpa gaji.
"Di mana kami hendak mendapat wang terutamanya ketika menjelangnya hari raya nanti?" katanya.
Tambah Zalizha lagi, mereka kecewa dengan sikap majikan yang dilihat tidak telus terhadap pekerja.
"Sepatutnya sekiranya berlaku masalah dalaman seperti tidak boleh membayar gaji pekerja, majikan perlu memberitahu kami lebih awal bagi membolehkan kami membuat persediaan.
"Ini tidak, keadaan ini berlaku secara tiba-tiba (yup!! a couple of days after the announcement yang myself beria-ia kata pada Dato' tu..."macam nie jatuh terduduk lah saya", true enough.. Mie pun passed away), dan kami cukup panik bila memikirkan bakal tidak mempunyai pekerjaan," katanya lagi.
Berikutan dengan itu, satu piket yang mengumpulkan hampir 300 pekerja Paycomm (naper kita tak buat nie dulu ek? sebab kita takde persatuan pekerja mungkin?) diadakan di hadapan bangunan syarikat berkenaan bagi mendesak majikan membayar gaji mereka.
Ketua Biro Pengaduan Awam MCA Selangor, Datuk Theng Book turut turun padang bagi membantu pekerja-pekerja malang tersebut untuk mendapatkan hak mereka.
"Saya mendapat aduan ini minggu lepas. Saya ingatkan majikan, bahawa mereka mempunyai masa seminggu untuk menyelesaikan masalah pekerja mereka terutamanya melibatkan tunggakan gaji.
"Jika tidak selesai, kami akan mengambil tindakan tegas termasuklah dari aspek undang-undang bagi memaksa majikan menunaikan tanggungjawabnya. (mungkin dah sampai masanye kot he gets what he deserves)
"Saya juga difahamkan pekerja cuba menghubungi majikan termasuklah mengatur beberapa perjumpaan untuk mendapatkan penjelasan serta menyelesaikan masalah, tetapi majikan tiada.
"Bukan sahaja telefon tidak berbalas, tetapi kelibat orang kuat (adakah KN termasuk dalam senarai ni?)syarikat berkenaan juga tidak kelihatan," katanya.
Utusan Malaysia turut ke pejabat Paycomm Network yang terletak di tingkat enam, Bangunan Menara Maxisegar, Pandan Indah, bagi mendapatkan ulasan daripada majikan mengenai hal tersebut.
Malangnya, setelah loceng ditekan tiada jawapan dan didapati pejabat berkenaan lengang seperti tiada pekerja.

Tuesday, July 20, 2010

nak gelak pun ada...
i mimpikan celebs 2 malam berturut-turut..
the 1st nite, ada Hrithik Roshan & Shah Rukh Khan..
can't remember apa yang terjadi tapi yang nyatanya mata Hrithik lawa giler-giler and SRK was soo young..haha sib baik tak mimpikan si Rosyam Nor. coz whenever i tgk SRK, mesti teringatkan RN...seangkatan tapi masih boleh jadi hero..hehe.
the 2nd nite, there was Jacob and Edward. hahaha...'mak' duduk atas lap Jacob kot tapi after that bersendaloka ngan Edward. ntah macam mana tup2 muncul pulak jejaka terakhir melayu ngan kepala botaknya...it was...wait..wait..wait for it...Remy Ishak. hahaha seriously tolonglah kabarkan pada diriku...naperlah mamat-mamat nie semua enterframe mimpi-mimpiku.
apa sahajalah kisahnye dengan depa semua nie??? 


Thursday, July 15, 2010



buat sekian kalinya aku diajukan soalan, bila lagi nak cari pengganti? hmm mau aje menjawab, apa mencari pengganti itu semudah membeli ikan di pasar? bagai memilih baju di gedung membeli-belah? kalau semudah menyebut ABC sekalipun, akan aku fikirkan beratus-ratus kali sebelum membuat keputusan.
apa yang membuat aku teragak-agak untuk membuka pintu hati ini? dek kekhilafan masa lampau? aku tidak pernah mengaku diri aku sempurna dan aku juga tidak mengatakan dia jua sempurna. rumahtangga mana yang tidak pernah gelora. memang aku tidak pernah menceritakan di sini bagaimana kencangnya gelora yang datang melanda kerana aku hanya ingin mengingati saat-saat manis. aku kira dengan mengenang segala keindahan yang aku lalui akan memberi kekuatan untuk aku meneruskan kehidupan ini.
bohonglah kalau aku mengatakan aku tidak pernah terfikir untuk mempunyai seorang teman yang boleh berkongsi suka duka dan menjaga sakit pening aku. penipulah aku kiranya aku mengatakan aku tidak pernah kesunyian. aku manusia biasa.



aku cinta
aku rindu
aku resah dan
aku bingung.
aku berterima kasih pada yang sudi menghulur salam
aku bersyukur pada yang menyapa
sehingga tiba ketikanya aku boleh berkongsi perasaan dan waktu, 
izinkan aku memuja dari jauh.

last weekend there was another wedding in the family. selamat pengantin baru to Wan Zailin & Khairul. 
wonder when mine would be...hehehe. anyway, selain the wedding, we had our own little birthday celebration for our bro, MamanJit kat luar dewan makan. juz imagine, majlis dok berlangsung lagi, and there we were singing out Happy Birthday to him. hmm...hope nobody terasa hati.
teacher! teacher! what are you so happy about? 
kalau students tengok cikgu-cikgu nie, mesti geleng kepala.
the fun did not stop kat luar dewan, the Omarians belted out Selamat Pengantin Baru to the newly weds.
here they were discussing on the lyrics
singing their hearts out..i wish i can put up the vid here...
gambar *skema the Omarians with newlyweds.(note: prim & proper)
and that ends the weekend of fun and laughter.  
looking forward to more fun with the family.

Wednesday, July 7, 2010

office baru, harus semangat baru..kata kuncinya adalah harus ye puan-puan. but sad to say, rasa macam takde semangat nak datang office. satu, need to travel jauh. dua, bangunan jimat tenaga, ketidak kerasaan aircond. tiga, kurang pilihan kedai makan dan ketiadaan kedai berdekatan yang boleh supply jajan@chocolates. empat, duduk di dalam aquarium mengadap dinding. lima, web-marshall diperkenalkan. enam, ada orang tu suka INTRUDE MY TELECONVERSATION (agak kurang ajar sopan gitu). and the list goes on. the only thing yang boleh hiburkan hati sket, the FB and Twitter yang dah dilepaskan dari kurungan. tapi berapa sangatlah yang nak diFB and yang nak ditweet kan. 


"Of all the classes of animal life, mammals are considered the most advanced and probably the most popular class. Dogs and cats are mammals, squirrels and rabbits in our backyards are mammals as well. Horses, sheep, baboons, giraffes and elephants are mammals. For that matter, we human beings are mammals too.
Mammals vary greatly in size. The smallest mammal is the shrew with a body that is only a little more than 2 inches long and weighs less than some insects. In contrast, the largest mammal is the blue whale, which can sometimes measure up to 100 feet long and weigh as much as 130 tons. Mammals also differ in appearance in shape. Most of them walk on four legs, but not all of them do. Some mammals fly. Dolphins and whales have lost their hind limbs and now have taken fish-like shapes and spend their entire lives in the ocean.
What is a mammal? Mammals are vertebrates - they are animals with backbones. All mammals have lungs and breathe in air and all of them are warm-blooded (they are able to maintain a constant body temperature regardless of the outside temperature.) Mammals and birds share a common characteristic - the possession of four-chambered hearts that circulate blood efficiently to all parts of the body. All mammals, except two types that lay eggs, give birth to living young and provide protection and care for them before and after birth. Mammals are the only animals that possess true hair and the capacity to produce milk. In fact, the word "mammal" comes from the Latin word "mamma" which means "breast".

introducing..the aquarium@display box
it's a she and she's available for viewing from 8.30am to 5.30pm daily except for weekends and public holidays.
the adjoining door - for playtime
her view of the world...
woohoo!!! am having a fun time in Putrajaya!

Friday, July 2, 2010

Finally dapat my copy. Tq sis.




woohoo!! finally dapat jua sesalinan cakera padat Back to Basic.
thank you very much dearest sis. muahs! muahs!

Thursday, July 1, 2010

katalah apa pun, myself still memilih Edward over Jacob.
if i want to go goo-goo ga-ga over someone with a HOT bod, i'll pick Rain anytime.
haha. can't wait to watch Eclipse. 
wonder if i can watch it on Friday kat Alamanda?
oooo...need a vampire of my own. 

Tuesday, June 22, 2010

Siapalah aku untuk menghukum orang lain. Kekhilafan diri sendiri tidak terkata. Kutuk, cacilah sepuas hatimu. Moga ianya dapat memberi sedikit ketenangan pada dirimu. Selesai luahan, renungkanlah diri sendiri. Cukup sempurnakah diri sebagai hambaNya? Doaku moga aku, dia dan mereka memperoleh petunjuk dan keampunan dalam membina hidup yang lebih bermakna.

Wednesday, June 16, 2010

came home late yesterday, the kids were playing outside. went in and found that the house was in a mess. clothes, pillows and blankets were thrown all over the floor, unwashed dishes and cups in the sink, fans and aircond left opened with no one around. surprisingly i was calm. i did not nag or scream like the usual me. i cleaned up everything except for the dirty dishes. cooked them fried rice and stayed in my room the whole night. was not in the mood to be a mother.
got very emotional then. rindu nak hang out with friends, rindu nak have time to myself doing nothing and worrying about no one, pendek kata rindu segalalah.
this afternoon, faris called me up and cakap faris dah tolong mama basuh pinggan dalam sinki.....

Friday, June 11, 2010

muka yang kepenatan selepas meredah hutan FRIM
omo! hana hanging out with her future-self and me hanging out with my past. hahaha.

Tuesday, June 8, 2010

Monday, June 7, 2010

care to lend me your shoulders and hear me out?

Wednesday, June 2, 2010

just have to put it up here
so i can view it in the office
credit: ati@FB

Friday, May 21, 2010

sometimes i get tired of thinking. i'm watching House now where House went into a collapsed building to help a lady. i tried watching this episode last wednesday at home, but it only lasted a couple of minutes. kenapa? i started imagining things. there's me in front of the tube, tiba-tiba terbayangkan ceiling to collapse macam dalam the episode and i switched it off. whenever i hear a thunder, i have this image of me getting struck by a lightning. while driving, i'll see cars from the opposite lane come crashing into my car. in any area with water above my waist, i see myself falling into the water and drowning. while standing on higher grounds, i see me jumping off and falling flat on my face. even taking a prescribed medicine freaks me out. the list can go on and on. i keep thinking and imagining things. freak? screwed up? sick? you tell me.
Aqil's day out at Genting Highland.

baby of the family yang kepenatan :D

Thursday, May 20, 2010

kenapalah menyeksa diri merindui orang yang tak tahu pun akan kewujudan diri
merajuk dan membawa diri bagai dikhianati
gilakah aku?
mengharap kasih dan belaian menemani malam sepi
bagai pungguk rindukan bulan


Thursday, May 13, 2010

farhan suka kalau dirinya dicapture on camera...dan juga
meng'capture' dirinya sendiri on the phone camera biler saje berkesempatan.
kenapa dia suka senyum macam tu ek? 
hari ni masuk hari ke-2 sakit kepala. Hmm breathing technique not helping, hilang jap pastu datang balik. musim sejuk kat office nie pun tak membantu. pagi tadi rasanye was the 1st time I walked out on the kids. couldn’t take the ragam pagi anymore. it made me sad to walk out tapi kepala nie lagi sakit dibuatnye.
sekarang nie makin kerap bermimpi (rasanye) dan tak boleh bukak mata. it’s always the same thing. terjaga berada di tempat yg sama sebelum terlelap, nampak keadaan sekeliling tapi tak boleh nak bukak mata and i had to struggle to baca segala ayat yang tahu. after much hempas pulas and frustration, Alhamdulillah dapat bukak mata tapi I’ll be confused. yesterday had it  at the office. pakSu left for a meeting kat luar, kepala nie rasa berat sangat so decided to take a short nap kat meja. lepas tu rasa macam tersentak, terjaga tapi tak boleh bukak mata and tak boleh bersuara. tahu myself ada kat office pasal nampak meja, computer dan segalanya macam biasa. dalam kalut tu dan setelah rasanye penat nak berusaha bukak mata, ada jugak terpikir, eh dah mati ke nie? am I viewing all of these as a dead person? tak tau biler yang tersedar tapi selepas tersedar, memang rasa confused yang teramat sangat. tau-tau dah ada kat sentul. check hari nie kat log book, memang I did not sign out..so definitely keluar sebelum tamat waktu kerja. eerie..pasal I have no memory of driving home.
as I’m typing this out, sebelah kanan masih berdenyut, sebelah kiri kepala rasa sejuk, macam orang pipe in cold water thru my blood vessels. i wish I can take the day off and stay at home but then kalau apa-apa berlaku, i’ll be  home alone. sometimes I think and worry too much, kan? Overdo kalu, anxiety creeps in pulak…too weird for a person?
Note: to akak-akak yang dressing vogue ( vo-gey) the vast tu, kurang-kurangkanlah spray minyak wangi tu!!!

Tuesday, May 11, 2010

'connected by a red thread' 
- MIL has been in the hospital since Saturday. she is said to have pancreatic cancer stage 4. i was told by SIL, the Doc suruh the family bersedia for the worst. - 

Monday, May 10, 2010


sambutan hari Ibu di SJ, dikelolakan oleh anak-anak saudara tersayang. mak ngah couldn't join the party, missed her. this year there's an addition to the group, ibu baru.. Aisyah. sian ibu yang tersayang, sakit-sakit dada dia menahan gelak tengok gelagat anak-anak. need i say more? good food, fabulous company.
promised syu, the bunga will make it to the blog..
Happy Mother's Day to all the mothers out there. to those yang berjaya membesarkan anak-anak menjadi insan yang berguna, i salute you. even though i'm a mother to 4 adorable-yet-menguji-kesabaran kids, there are still much for me to learn. 

Monday, April 26, 2010

kadang-kadang geram tengok perangai anak-anak kecil nie
tapi biler moments macam nie occur, all the anger just melts away.

Tuesday, April 13, 2010

MIL is sick and seeing her in the current state makes me sad. she has always been a strong lady and i believe she will always be. i have not been the perfect DIL but i hope to do some good in the days to come.
Mak has not been her usual self for the past....hmmm agak lama jugaklah. she's 74 this year. baru-baru nie, the doc discovered that she has irregular heartbeats. she has had a couple of episodes of difficulty in breathing, perspiring and vomiting. yelah usia pun dah lanjut, macam-macam penyakit ada. bila kadang-kadang rasa tersangatlah 'down', i will always call up to speak to her. bukan nak bercakap pun. cuma nak dengar suara Mak, the most comforting voice. end up Mak yang nangis biler Mak start bercerita pasal life dia. Mak told me this once "kita nak beli buat apa benda-benda macam tu, kita dah takdak sapa nak tunjuk benda tu". 
...Pak passed away depan mata masa bangun untuk sembahyang Subuh - after a few days of fun driving him around Alor Setar.
...Mie passed away in his sleep without any illness - just a couple of days after our big fight.
kita tak boleh melawan takdir. setiap yang hidup, pasti akan mati...i know that. but the thought of losing again.. sangat menyakitkan.
hari nie dapat surat panggil mengadap guru besar sekolah  Firdaus...playing truant.
Faris & Farhan fighting in the bathroom...their shouts can be heard sejauh Setapak
Farhana pun nak tunjuk tantrum dia...
life....
luahan rasa di petang selasa.
....mengagumi aura dan pesona Rain...(fine, i can live with that)
....berangan nak jadi seperti Rain..(urmmm...ok)
....ingin mengecap populariti dan kejayaan yang "lebih besar" daripadanya..(SERIOUSLY????)

Friday, April 9, 2010

On the 9th, it has been reported that Rain’s fresh released music video for his comeback track Love Song has been deemed inappropriate for broadcast by KBS.
Their reason for such action was not because of the lovey dovey “bed scene” Rain had with the actress Han Ye Seul, but because he had evidently broken the traffic law… by sprinting wildly across the road!
KBS believed that the display of Rain’s “transgression” s was inappropriate to be shown on their channel.
credit: allkpop
hahaha seriously?
i thought it was the scene where he tore his shirt off and made the meliuk sana and meliuk sini movement.
kalau sakit kepala atau rasa lelah cubalah terapi pernafasan ini. myself dah cuba dan alhamdulillah berkesan..sekaligus mengurangkan jumlah pengambilan actifast pada tahun ini.

untuk sakit kepala: tutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas melalui hidung sebelah kiri. lakukan kira-kira 5 minit, insyaAllah sakit kepala akan sembuh. 

myself selalunya akan ambil 2 biji actifast and tidor. kalau tidor without actifast, biler bangun the next day, kepala masih berdenyut-denyut. tapi alhamdulillah, now kalau sakit kepala..all i do is lie down, relax and buat the terapi sampai terlelap. the next morning....segar, alhamdulilllah.

untuk lelah: tutup lubang hidung sebelah kiri dan bernafas melalui hidung sebelah kanan. lakukan berulangkali. insyaAllah akan rasa segar kembali.

sudah cuba and cukup berkesan.

kalau ikut notes nye: sebelah kanan hidung akan mengeluarkan panas and kiri akan mengeluarkan dingin.

and kalau marah ngan anak-anak, jangan lupa untuk bernafas menggunakan kedua-dua belah lubang hidung. :D

Thursday, April 8, 2010

there's a face in a crowd
that will always stand out
just by looking at the face
makes me happy
it's not love nor a huge crush
it's just a face
with the right tone of colour
and the right amount of moustache.

Saturday, April 3, 2010

it was a crappy friday and has lasted until saturday.
dearest niece is gonna do a house warming this afternoon.
don't feel like going but then it would not be nice, right?
after all, she has been there for me thru my ups and downs
she has put up with my kids nye behavior. layan itu n ini.
aaahh...what will i do without her.
family makan-makan is always nice.
makan, gossip, makan, laugh, makan, joke around
i don't have to pretend to be ok biler
orang start bercerita about their other half and their so-near perfect life
i'm no longer in that circle...out, out, out....gone
dek kerana being who i am right now
i may not have anyone at my funeral other than my family..
this is bad. i am in a hole and i don't feel like getting out of it.

Friday, April 2, 2010

orang kata kalau emosi tengah tak betul, jangan marah orang nanti jadi lebih teruk. nanti keluar perkataan-perkataan yang tak sesuai untuk didengar. 
well, emosi aku memang terganggu hari nie. jap aku nangis, jap aku gelak, jap aku termenung. aku on a no-talk mode ngan anak-anak aku hari ini. lagi banyak aku bercakap, lagi berserabut rasanye.
aku ada banyak benda yang dipikirkan dan banyak tanggungjawab untuk dipikul. jangan peningkan kepala aku dengan benda yang remeh-temeh. aku tak expect untuk kau faham sebab sampai bila-bila pun kau tak akan faham.
boleh?
arrgghhh!!! i'm in the office and this is all i get to see...since no access to YTube
Love Song MV released today!!!

Thursday, April 1, 2010

me new workstation in Putrajaya office. definitely needs some decoration.
sangat suka kawasan tengah building.
bangunan imigresen di hadapan

Wednesday, March 31, 2010

hyperventilating!!
teaser here, teaser there..everywhere also teaser. aiseh! bilerlah nak kluar the whole thing

pre-order CD rm72 plus RM6 for shipping. macam nak je

oh tidak!! Rain ku diciumi!! haha!!

Tuesday, March 30, 2010