Monday, November 30, 2009

hari raya adha was spent at kak's in the morning n afternoon. later in the evening bbq at kchik's. the usual family, fun and laughter. event though someone was missing, that didn't stop me from having a good time. call me bad, call me whatever you want, i couldn't care less. the evening had a bonus added to it. dearest nephew Atif entertained us with his 'mat saleh' version of "i'm yours" and menghapus jejakmu....woohoo!! cu suka.

Monday, November 23, 2009

dah lama menghilang. biler lah nak muncul balik. rindu nak dengar musik baru..rindu nak tengok you guys in action.
credit: bulumerahmaniac
buka pintumu untuk aku ya...anytime babe, anytime.

Sunday, November 22, 2009

omo! omo! cute!!!
credit: devil1507cry

Friday, November 20, 2009

it's one of those days when i feel like crawling under a blanket, in a dark room with only the radio on for comfort ..ooo and an endless supply of dark chocolates.
people keep saying things that doesn't really matter to me..maybe it should matter but not now rasanye. i can't fully say that i'm happy...i'm surviving.
the loneliness - can't help it but u're around to keep me company, rite? juz chatting away, with no worries and no commitment. that's all i need. someone to listen to my ramblings as i listen to yours.
let's not go down that road dear friend. i love you for what you are to me, a friend.

Wednesday, November 18, 2009

emosi agak kalut lah sekarang nie. sat sedih, sat happy, sat takut. sejak dua menjak nie selalu fikirkan pasal kematian. terbayangkan saat dimandikan, dikafankan, ditanam, disoal jawab..Allahuakbar. i'm definitely not ready. then i will think about the kids - of what will happen to them if i'm not around. i tak boleh tengok news on earthquake, flood dan segala yang sewaktu dengannya.. i'll start to panic. orang dok sibuk tengok 2012, myself setakat teringin jelah. with all that's happening around the globe skrg nie, it feels like The Day is juz around the corner. with this in my head, insyaAllah, i'm trying to be a better Muslim.
membesarkan anak yang meningkat remaja nie benar-benar menguji kesabaran. at times rasa macam dah tak terdaya nak teruskan, macam nak give up je. dah tak laratlah hati nie nak terima segala yang berlaku. maybe i'm being over protective and over segalanya, but i can't be blame for wanting what's good for my kids kan? kalau ada partner, then either one of us can be the cool and popular with the kids. nie, i'm the bad and sometimes the good parent. tak boleh nak tipu lah, kadang-kadang kecik hati jugak biler they turn to others for things. for instance, if i were to say no to certain things, they will find their way to get it from others. it's like i'm being totally ignored. do as you please, don't mind me your mum. uish! dalam tu pedihnya.
happy is spending time with the whole bunch of Omarians. with them, i have no worries. juz fun time together. makan, gossip, gelak dan makan lagi. hahaha. kalau Pak ada, mesti Mak masih seperti dulu. happy to cook for us and bergumbira sama-sama..ooo how i miss the old Mak.
am trying to be everything that i can despite emosi yang bak rollercoaster. sure at times i'll slip and diri dikawal oleh hormones, tapi insyaAllah with the love and guidance that i'm receiving from those around me, i'll get myself back on track.
note: had a Mungkin Nanti dream last nite ^..^

Monday, November 16, 2009

hati marah
perasaan bengang
kepala buntu!!!!
no respect and even if i no longer exist, i don't think they would give a shit!

Thursday, November 12, 2009

masa mula-mula cerita Nur Kasih keluar, myself tak amik kisah pun. tak teringin pun nak tengok walaupun dok dengar orang dok bercerita kiri kanan. i guess kalau dah selalu dok dengar, rasa nak tahu kenapa orang dok bercerita tak abis-abis tu akan timbul. i started tengok cite NK biler kat tv dah masuk episod 19 rasanya. lambat kan? downloaded and spent one whole nite tengok. wah!! not bad jugak ceritanye. dah jadi satu keje plak nak kena follow sampai habis series. anyway, kRufa pun terjebak jugak...dia baru mula last two days rasanye. she called me up yesterday evening telling me how she enjoyed the story and how she sudah jatuh cinta pada Adam. wishing that she can have Adam...hahahaha don't we all. even told Abg Zubir that dia dah jatuh cinta, sib baik abang ipar sorang nie boleh layan jugak kepalanye. and again this morning..very early in the morning, she called to say that Remy sure hugged Sharifah a lot and that he must have enjoyed it (seriously kRufa). i woke the neighbors today with my laughter.
dalam NK Adam telah dipilihkan jodohnye by the father. after all these years, i juz found out a couple of days ago, arwah Pak wanted to marry me off with one of my cousins..katanya dah berkenan abis ngan A'M sampai nak dibuatkan menantu. but i guess life took a turning, hajat tak kesampaian, takde jodohlah tu.
note: kalau bagi tau awai2...

Monday, November 9, 2009

Trailer - Sang Pemimpi cerita hasil karya Andrea Hirata. Sesudah membaca (dan menonton) Laskar Pelangi, Sang Pemimpi, Edensor dan Maryamah Karpov ..tak sabar untuk tengok cite nie. Lagi-lagi ada bonus..cinta hati Ariel!!

credit: youtube (ooops!! lupa nama uploader)
mak pesan, kalau bergembira pun jangan terlebih sangat nanti menangis. well, walaupun tak menangis (lagi) tapi hati sayu. petang semalam gi nonton Cuci The Musical (sekali lagi) ngan sister dan nieces. dari mula amik Syu dah start gelak..berlarutan sampai ke malam. benda yang terdetik dalam hati masa sebelum start show, diketepikan buat seketika. hari nie, teringat balik. tak tau sebab musababnya tapi understandable kot. wah!! syahdunya rasa...type entry nie sambil dengar Lite & Easy. semua orang pun kalau boleh nak jaga and elak. i wish i can say it out loud tapi takut kang ada yang terasa...or maybe i je yang terasa macam tu tapi orang lain takde niat pun.
wah harus tukar topik nie. hehehe.the 1st time p tengok, amik gambar depa je. kali nie sempat snap pic ngan they all...kureng sket ke'nervous'an rasanya kot. cuma time nak bergambar ngan Hans, the camera refuse to amik perfect pics. finally Hans said 'don't worry..come, let me take it for you'. wah!! hero to the rescue (star struck mode). the show was fabulous. tabik spring (toing! toing) to the barisan pelakon & crew. it's not easy to make people laugh, emo sat, pastu gelak balik. 143 Jojo!!