Thursday, October 29, 2009

Tuesday, October 27, 2009

CUCI The Musical
25 Oktober 2009
A BLAST!!!
STAR STRUCK!!

Sunday, October 25, 2009

dah lama tunggu, biler lagi? janji Oktober. nak merajuk tapi takde sapa nak pujuk..urmm.
Note: tipulah kan kalau kata sikit pun tak terasa ngan isu buluh runcing dan isu nak berperang ngan Malaysia. masa tu semangat cintakan negara up sket. apa-apa pun....wa kangen beb!!!!!

Saturday, October 24, 2009

got this today...
hari nie bawak kanak-kanak riang ke aquaria. rasa-rasanya bukan budak kecik je yang excited tengok, mak budak ngan budak dewasa pun excited gaks. silap-silap terlebih sudah...haha. sehari suntuk kat luar dari KLCC ke wangsa maju, kaki ku dah nak kejang, kanak-kanak still active..up and running kat luar.

faris: mama...otak! otak! LOL!!!!
sangat suka melihat seorang lelaki dewasa berjalan sambil memimpin tangan si kecil..sexy!!
Note: jika lelaki2 dan kanak2 kecil ini adalah milik anda, ya ampun..sekadar hiasan.

Wednesday, October 21, 2009

sis tanya naper i suka sangat kat Rain, mata sepet and he's not handsome. well...
sungguhpun SEPET, he's sweet..especially bila dia senyum. he's superduper HOT and SEXY..lagi-lagi biler on stage. haha...i can say a lot of things about him tapi orang tetap tak akan faham kenapa. naper orang berpusu-pusu nak tengok Mawi baik kat tv atau kat luar? ooops!! sampai sekarang saya tak faham.

Tuesday, October 20, 2009

credit: sixtofive1982.com
boohoo!! nampak gayanye kena layan gambar2 lama jelah...

Temporary Absence For Two Years

It is reported that Rain will be going to perform his military service for two years starting next year in April, hence the concert that he will hold this time in Hong Kong will be his last show here before his absence from the entertainment world. This Saturday (the 24th), Rain will arrive in Hong Kong for concert promotional purposes, and at 3 pm the following day he will be at the W Hotel to announce further details during a press conference. He will return to Korea that same evening.

Source: The Daily Apple (Hong Kong)
Credit: scorpiola@RainHK
Eng Translation: dsl99a@Rain-USA // SexyBi // sixtofive1982.com

Friday, October 9, 2009


Festival Filem Malaysia ke 22
Filem Terbaik ~ Pelakon Lelaki Terbaik ~ Pelakon Wanita Terbaik ~
Cerita Asal Terbaik ~ Skor Musik Asal Terbaik.

suka sangat! dua ibu jari ke atas!! nak up sket lagi....10 jari ke atas. bagi yang kurang menggemari atau tak pernah pergi menonton cite Melayu, pergilah menonton sebab cite Afdlin Shauki nie memang tak membosankan dan berada dalam kelasnya yang tersendiri... bukan ala-ala cite Prof...ooops!!

Tuesday, October 6, 2009

pemandangan indah yang baru di desktop ku...
pergi tengok Muzikal Gamat di Istana Budaya semalam dan perkara pertama yang ditanya oleh Farhan sesudah dia duduk...mama, popcorn takde? :D

Thursday, October 1, 2009

memang sangat comel. host yang menjerit di belakang mengingatkan pada diri sendiri.
hehehe!! :P apakah mungkin Rain akan muncul dalam sekuel malam ini? kita tungguuuuuu...
credit: oOoLjNHoOo@youtube
Something Wonderful - Judith McNaught

The tempestuous marriage of Alexandra Lawrence, an innocent country girl, and Jordan Townsende, the rich and powerful Duke of Hawthorne, is about to face its ultimate test of tender loyalty. Swept into the endlessly fascinating world of London society, free-spirited Alexandra becomes ensnared in a tangled web of jealousy and revenge, stormy pride and overwhelming passion. But behind her husband's cold, arrogant mask, there lives a tender, vital, sensual man...the man Alexandra married. Now, she will fight for his very life...and the rapturous bond they alone can share.

jangan gelakkan saya ye. kerana membaca buku JM sebelum terlelap, saya telah bermimpi. mimpi saya berada di zaman Jordan dan Alexandra, memainkan watak mereka. hahaha...saya bukan mengenyam mahupun gatal..saya tiada berdaya mengawal mimpi saya. saya tidak bersalah jika malam tadi mimpi saya dibintangi oleh duda terhangat Ariel....
p/s: mungkinkah akan ada sekuel pada malam ini? ^+^\/
pipiku makin tembam dek teman-teman yang gelaknya lebih banyak dari bercerita. small gathering di rumah Zau yang letaknya nun jauh di Batu 9 Cheras. perjalanan ke sana pada malam hari dengan perut yang kosong, sangat-sangat menguji kesabaran tapi bak tagline Kamdar "memang berbaloi".
masih belum terlewat rasanya untuk mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua. sambutan Aidilfitri tahun ini diadakan di Selangor. i guess tempat dimana kita menyambutnya tidak begitu penting apabila satu keluarga dapat berkumpul.