Monday, August 31, 2009

Farhan kontrol handsome lps gunting rambut.
no, i did not get myself the IPhone 3Gs. i was juz playing around with one that was not yet collected by one of our BOD. teruja berangan kalau dapat satu. setakat tu jelah terujanye. it's waaaayy too expensive for me to be spending my money on a phone yang kata Syu won't be fully utilised. yeah..says her tapi rasanye kalau dah ada dalam tangan, pandai2lah makcik anda nie nak menggunakan to the max...(can i merajuk on this statement too?)
with Raya juz around the corner, u'd think i'd be that selfish? hmm...i am however looking for a new digcam as i somehow have misplaced the old one. uish!!...luka lama berdarah kembali.


one that has caught my attention.


Wednesday, August 26, 2009

godek-godek terjumpa nie...
nie yang buat nak tengok balik Cinta 3 Musim nie..


apart from Ako, Aqasha also not bad...oops!!

Tuesday, August 25, 2009

SAGITTARIUS - The Happy Go Lucky One
~ Good-natured optimist
~Does not want to grow up (Peter Pan's syndrome)
(which also explains why i love Peterpan.. hehehe ^+^\/ boleh?)
~Indulges self
~Boastful
(tak kot!!!)
~Likes luxuries and gambling
(uish!! lagilah tak!!)
~Social and outgoing
(nie cite zaman dulu nie)
~Does not like responsibilities
(at times adalah)
~Often fantasizes
(benar! benar! benar! lagi2 yang melibatkan u know who..)
~Impatient
(boleh tahan jugaklah)
~Fun to be around
~Having lots of friends
(not so sure bout this)
~Flirtatious
~Does not like rules
~Sometimes hypocritical
(in order to survive, everyone does..antara ngaku atau tidak je)
~Dislikes being confined - tight spaces or even tight clothes
(true! true! true!)
~Does not like being doubted
~Beautiful inside and out

Sunday, August 23, 2009

DSC00136

Ramadan tahun ini adalah Ramadan yang paling sunyi. tinggal Hana ngan Han je kat rumah. bersahur 2 anak beranak je. firdaus ngan faris ikut MIL berkampung di luar KL. banyak perkara yang telah berlaku dan sedang berlaku yang menambahkan lagi kesayuan tatkala nak memulakan sahur pada malam pertama. masing-masing ada keluarga dan agenda tersendiri. highlight pada hari pertama berpuasa - kesempatan untuk berbuka puasa dengan Mak sebelum dia pulang ke Alor Setar. the only person dalam dunia ini yang boleh melegakan hati yang gundah, menceriakan hari yang murung walau hanya melalui telefon.

…to a mother, nothing hurts more than hearing of others talking about her children.

Thursday, August 20, 2009

1 Malaysia - tema birthday cake untuk perhimpunan pagi tadi.

Wednesday, August 19, 2009

uish banyaknye benda yang bermain-main dalam kepala nie tapi malas nak dipikirkan. geram, sedih, keciwa bercampur aduk. campur sket lagi boleh jadi biol.
tukar topik. tadi bersembang ngan Syu pasal her friend's trip to Indonesia. dia menjadi orang perantara between kawan dia ngan Pak Rudi, the guy who is responsible for transportation dan sebagainya kat sana. puncanya Syu menjadi orang perantara sebab Pak Rudi tak faham apa kawan Syu cakap and kawan Syu tak faham cakap Pak Rudi. Pak Rudi lebih memahami Syu...hahahahaha!!!! walaupun serumpun Melayu pun susah nak faham ek. anyway, i suggested rather than being orang tengah, baiklah suh Pak Rudi cakap English ngan kawan dia. alah! Pak Rudi tu educated, boleh je cakap English. mudah keje.
cakap pasal speaking English ngan orang Indo nie, reminded me of a dream that i had last week. untuk tidak mengconfuse diri memasing and making a fool of myself (boleh dalam mimpi gitu??), we conversed in English throughout the dream. tersangatlah happening mimpi tu. sambil jalan-jalan, sembang-sembang, tengok-tengok KL. hahaha. who did i dream of?

ah but then? sapa lagi yang worth dreaming of and obvious? LOL!!!

Tuesday, August 18, 2009

macam terkejut biler tengok gambar atas jalan tu. mula-mula tak boleh cam, bila dah diamati lama-lama (wah!! penggunaan diamati), barulah nampak gambar orang naik motor. rupa-rupanya ada jugak orang yang perihatin ngan masalah pejalan kaki nie.
hah!! you would think depa kisah!! takde maknanya tunjuk skil lukis gambar orang naik motor kat jalanraya nie. abihkan tenaga dan cat je. pejalan kaki masih membahayakan diri melintas ngan kereta dan motor yang bergerak laju berlumba-lumba nak balik ke rumah. true Malaysians.
tertidur lagi
masih menangis dalam sela waktu
dan tanganku ini
masih memegang erat kepalaku
semua yang membebaniku
sungguh membebaniku
sungguh membebaniku
sungguh membebaniku
lelah tetap menarik langkahku
mencoba tetap berdiri ku menangis
masih tetap mencari jalanku
memahami beban itu

Saturday, August 15, 2009

nearly 2 am, head aching, throat feels really dry. knock! knock! someone knocking on the door? hmm..nope, it was just me hitting the keyboard.
Wan Amal Hayati Wan Omar is TIRED, damn TIRED.

Thursday, August 13, 2009

RM7 for 5 pieces? Bukan sepatutnya RM5 ke? What to do? Ayam tak patuk itik tak sudu lor!!

Monday, August 10, 2009

decided to watch The Holiday selepas usaha untuk menidurkan diri sendiri tidak berjaya. tengok-senyum-suka-nak jugak!!!! baru semalam faham naperlah wanita-wanita menyukai Jude Law, loved the accent - tersangat sexy ok!! the last time i paid attention to this guy was during the Jude Law - Nanny scandal. lepas tu macam tak amik kisah. a definite guy to be put on the "daydream" list too...
what does these shows say about me?....


bones - teramat suka chemistry between bones & booth. watched all 4 seasons and still want more.
numbers - the eppes brothers are so damn cute in their own way. currently watching season 5.
criminal minds - juz finished season 1. waiting to start on the next season.
leverage - finished 1 and starting on season 2.

am not a big fan of CSI. macam banyak sangat CSI dah and it made me confused. hahahaha. semua cerita nie bukanlah cerita horror or thriller but everytime kalau there's a scene yang agak mendebarkan, i will usually pause. tarik nafas, jalan sket to calm myself and then biler dah agak lega sket, i'll continue watching. pelik kan? or if it is shown on tv and tak boleh pause, i will cover my eyes ngan tangan and tengok di celah2 jari. haha..
p/s: naper takde wi-fi kat dalam bilik air ek? no, not to surf masa toot!! it's the only place in the office yang tak sejuk tahap lampau.
be careful with what you wish for.
i've been stuffing myself with food. all kinds of food. i'm eating more than the growing kids. my mind is telling me that i've had enough but my mouth and tummy are yearning for MORE!!!!
my head is telling me that i'm gonna drop dead anytime. my heart is telling me that it's gonna stop. my throat feels dry and i am finding it very hard to breathe at times... ah!! i guess the panic attack is back.
i've got a lot of unfinished business but my mind is just not functioning as it should. just last week i was mad with my boss for a remark that he made - obviously to a mistake that i made, and i stayed mad at him for the whole day.
suddenly macam terpikir: naper anak kembar harus dipakaikan pakaian yang sama semasa kecik?

Saturday, August 8, 2009

dunce
n dunce [dans] a person who is slow at learning or stupid.
p/s: feeling like one? join the club!!

Friday, August 7, 2009

do i talk to myself? yeah i do but do i talk to myself in public? the recent meet up with some old gal pals had me wondering, did i actually do that? the gals said i did. they said i had "friends" with me and they kept teasing me. no, i am not angry or upset with them, who could be upset with a bunch of looney friends ;D.
i know that when i'm angry with the kids, i'll start rambling about everything that's bothering me. or whenever someone does anything stupid like those motorcyclists yang block the pedestrian cross at the traffic lights. is it normal to be talking to one self?
i know that i can't talk to a certain person sekarang ini and it's killing me. nak tengok muka pun rasanya tak boleh.
maybe bila bercakap sorang-sorang ini akan melegakan sikit kepala nie kan?

p/s: so much for not wanting to ketuk-ketuk the keyboard today.
sangat malas untuk mengemaskini blog dengan ketukan papan kekunci, hanya gambar yang akan menjelaskan segalanya tentang sesi jumpa-makan-gelak di Tony Roma's bersama rakan-rakan bekas penuntut Bukit Bintang Girls School.



ok..everyone ready for the camera.
syuhaida hidayah . syahrur hidayat . syahirah hidayah . syafawati hidayah . wan zalina. wan zuriah . wan zailin . wan zahidi . wan zahier . wan zahrah . wan zahran . amir iswadi . siti nur aisyah . atif ismail . siti nur asyiqin . siti sara . alif zikri . adam adnan . daniel adel . adrian harith . callie liyana . najwa hazierah . aiman nadirah . umar luqman . wan alya suraya . wan asyraf suhaimi . wan azim suhaimi . wan afiq suhaimi . athirah khalida . sofia zaharah . muhd firdaus azmal . muhd faris azmal. nur farhana azmal. muhd farhan azmal.

Sunday, August 2, 2009

aku bukanlah superman aku juga bisa nangis
jika kekasih hatiku pergi meninggalkan aku...

huhuhu!!! anak-anakku mendengar lagu nie sepanjang waktu and now it is in my head.