Monday, March 30, 2009

jaga dari tidor pada jam 6.45 pagi pada 29.4.2009 dan sehingga kini jam 14.30, 30.3.2009 hanya berjaya melelapkan mata sekitar 30 minit. kenapa? tak tahu. buat apa? bermacam-macam..cuci baju, sidai baju, kutip baju, menyapu dalam rumah, kemas bilik anak-anak teruna, prepare breakfast and lunch, jadik potato couch jap, channel surfing..most viewed channel would be channel V pasal ada battle of the pop from 7am to 7pm..naper nak tengok channel V? pasal ada Rain (btw, he won!!). kain menimbun atas katil bak gunung tangkuban parahu..yang berjaya dilipat sekitar jam 1 pagi tadi sambil menonton gossip girl dan one tree hill. now kat office macam zombie gayanya. apa yang boss cakap pun tak taulah..i juz sat there in front of him like a dungu. am i sleepy now? no. what do i want to do now? nak kuar office and gi tengok Talentime. will i sleep tonite? ntahlah.
p/s: missing the love

Friday, March 27, 2009

after all the excitement in Bandung, came back to a sad news. Hjh Wan Aishah bt Dato' Hj Wan Ismail or better known as Wa to us the nieces and nephews, fell sick and was rushed to the Emergency Unit in Hospital Ampang. almost everyone was there with her at the ICU, praying hard for her day n night. she was taken off the life support system last night and started to breathe on her own..but Allah loved her more. she was laid to rest this afternoon in Kg. Tengah, Ampang.
with Mak's condition, i don't think she will remember any of this. but if she does remember, i hope she won't be more depressed as she is now. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan bersama mereka yang Allah kasihi, amin.

Wednesday, March 25, 2009

dari lensa Olympus ku..

ikan-ikan di Factory Outlet Mode..kalau bg gigit tangan Aye pun mesti tak cukup..very the hungry looking.

hotel Feli yang kecik tapi selesa..yang penting tak mengerikan

waiting untuk check out on the last day kat Bandung

otw ke Tangkuban, ternampak calon pilihanraya nama sama ngan cippa minus the Wan.
pastu masa naik gng, ada banyak kedai yang jual arnab untuk dijadikan makanan...E E W (bak kata Atif)



camera time!!! ketik! ketik! ketik!

i meant to amik gambar kawah and kedai not the mamats in the pic ek!!

syu in action...kat batu-batu pun sempat posing lagi.



lepaq-lepaq sambil makan stroberi yang manislah sekali. berkotak-kotak jugaklah kita orang makan.


kami berjalan dari atas tempat yang berkabut itu..warung2 di sepanjang jalan






tak ingat nama jalannya tapi yang pasti sepanjang jalan tu banyak kedai dan di atas setiap kedai ada watak superheros..cuma musykil..gorilla tu hero ker?

saje je..

tunggu Atif shopping kat dalam & tunggu yang lain shop kat the fames KartikaSari on the last day kat Bandung.

syu layan main game masa Pak Rudy tengah carik hotel Pitagiri kat Jakarta. it was time for dinner..so sendri mau ingat lor.


getting ready untuk diisi perut nya

group yang menyanyikan lagu Peterpan "Menghapus Jejakmu".

perut yang lapar di pagi hari tapi tak berselera nak makan pasal menu tidak menepati citarasa. end up makan bubur nasi + bawang goreng + keropok...teramatlah sedapnye.

pastu Pak Mustari (ye kot nama dia) bawak pisang goreng & karipap..ingatkan boleh layan..rupanya tak boleh masuk jugak kat tekak nie..hmm..

hallway yang nampak ok tapi biler lalu memang rasa one kind. while the rest went shopping kat Jakarta, we all juz lepaq kat bilik..dah tak larat nak berjalan rasanya. syiqin was down with diarrheoa ..so we were like the babysitter lor.

bottle of sweat anybody? aaahh..cute bum in sight!!



killing time kat airport Jakarta. yelah..1st group nye flight pukul 3.30 ptg, check in kul 1.30..our flight was at 6.30 pm..berjam-jam tu rasanya jadi penunggu airport. biler dapat je masuk boarding gate...betapa leganya hati..(notice betapa lebarnye senyuman Aye)