Wednesday, December 30, 2009

Kim Tae Woo singing Love Rain. me favourite song of the month. another voice that i find soothing everytime i plug in the earphones. he has a few other ballad songs that are heart melting. hahaha. there goes wan with another of her madness. isn't she a bit too old for all these stuff? better the numbers than the alternative, right?
video
december's the month that i miss him most. there's the day we met, my birthday celebration, new year celebration and a few other celebrations only meant for us. not a day goes by without me thinking of him. it's coming to 5 and i still can't seem to put him out of my mind. petang semalam tengok drama cinta balqis (ikan hampir hangit, nasib baik Hana reminded me ada benda atas dapur) and ada scene masa emran@ezany tanya balqis sama ada arwah suami balqis looked like him. hmm..i wish to meet someone like Mie. the exact replica of him so that whenever i'm with him, i won't rasa bersalah thinking of Mie when in fact i'm with the new person. dari dulu masa dengan Mie, i could never imagine myself being with another person. there were times went we through rough times, sure di mulut kata tak nak go on with the marriage but deep down inside i know i would not last one day without hearing his voice or seeing him. ada rahmat kot biler ditakdirkan berpisah mati. mungkin kalau berpisah hidup, myself yang gila talak kot. hahaha. seriously, i miss him a lot. one of the reasons that i jarang pergi ke kubur which is bad of me for the kids is because i can't bear the thought of knowing that he's there but not there.

Friday, December 25, 2009

jatuh cinta lagi..lagi, lagi ku jatuh cinta..haha!!

Wednesday, December 23, 2009

video
what is it about kdrama that you can never get enough of them walaupun tengok berbagai-bagai cerita. i'm no pengkritik tapi the best kdrama of 2009 has to be IRIS. love, brotherhood and friendship. cerita yang by end of each episode, leaves me wanting more. the drama is still being shown in malaysia tapi biaselah kan, i made full use of the search engines and watched the whole drama in less than a week . Lee Byeong-Heon...i'd do anything to have you wrap me in your arms...agaga!!

Sunday, December 20, 2009

saya merasakan diri saya anti-sosial.
hmm..bukan setakat rasa sahaja kot
saya mengaku saya memang anti-sosial.
and yeah..i hate weddings.
don't ask me why but i do hate them.
exception family weddings of course
cause families are well...families.
so you out there, kalau ditakdirkan akan ada
kenduri yang melibatkan you n me
jangan terkejut kalau hanya family members
yang hadir memeriahkan majlis.
haha.

had the chance to watch Natrah with kak rufa on the last nite. never thought that i'd enjoy satu cerita yang agak berat and serius. the last i tengok was Cuci (gelak tak ingat punye), there was 2 muzikal kanak-kanak and of course PGL. some of u may say that i p tengok Natrah pasal ada remy ishak. hmm..surprisingly tak sangat. i find him so-so lor. takdelah star struck like i was with Maya. seriously, sudah jatuh hati dengan dia. she was so adorable on stage as the young natrah.
i saw another side of my BIL that i've never seen before. now i'm wishing that i can find someone like him too. he's the most patient and sweet guy on that nite. tagging along with apa saja kehendak wifey.
well, krufa walaupun hati sedih dan geram pada permulaan malam dek kerana kehilangan my olympus, by end of the nite, the quality time that we spent together lebih berbaloi. thank you again.

Tuesday, December 15, 2009

19 Minutes - Jodi Picoult

You stared at the stranger in front of you and decided, categorically, that this was no longer your son. Or you made the decision to find whatever scraps of your child you still could in what he had become. Was that even really a choice, if you were a mother?
People could argue that monsters weren’t born, they were made. People could criticize her parenting skills, point to moments when Lacy had let Peter down by being too lax or too firm, too removed or too smothering. The town of Sterling would analyze to death what she had done to her son-but what about what she would do for him? It was easy to be proud of the kid who got straight A’s and who made the winning basket-a kid the world already adored. But true character showed when you could find something to love in a child everyone else hated.

Monday, December 14, 2009

19 Minutes : Jodi Picoult

if you gave someone your heart and they died, did they take it with them?
did you spend the rest of forever with a hole inside you that couldn't be filled?

sudah jatuh hati..

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Pergi - Aizat

Wednesday, December 9, 2009

9 disember muncul lagi. satu lagi tahun, satu lagi angka bertambah. tahun ini seperti tahun-tahun yang lalu, ucapan demi ucapan diterima dari rakan, sahabat dan keluarga. entah kenapa tahun nie, setiap ucapan menambahkan sayu di hati. kenapa perlu bersedih? sepatutnya diri bersyukur kerana dipanjangkan umur dan telah diberi peluang untuk bernafas lagi.
people say wan, u're strong, kalau i tak tahu lah macam mana. well, news flash..i am not as strong as you guys think. i've been keeping a lot of things inside of me. things yang i want to stop thinking about or deal with. and i think i'm at the end of it. the laughter and kegirangness that i potray are just my masks and i'm getting tired of them.
letih yang teramat sangat. He thinks i'm capable of handling all the challenges...hanya Dia yang mengetahui.

Friday, December 4, 2009


it's 2.30 am and i'm hungry. thinking of double cheeseburger and chocolate milkshake after
watching Shemar Moore..(beefy and brown..get it?)
it's one a.m. and m still up watching final episodes of criminal minds season 4. i've got gossip girl, one tree hill, ugly betty, a couple of movies, ebooks waiting for my love and attention. talking bout love, susah jugak kalau terlalu sayangkan orang kan? setiap gerak geri dia menjadi perhatian kita dan kalau tak sesuai pada mata kita, kita yang sakit hati. end up, we distance ourselves from each other. boleh tak guna pepatah 'sikit-sikit, lama-lama jadi bukit'...instead of bukit yang tinggi, jadi bukit yang melebar..makin jauh. talking hurts and being in silent mode hurts more. who should make the first move to mend things? masing-masing ngan ego yang tinggi menggunung, tak nak mengaku kalah. or maybe one of them dah malas nak amik tau and give in. being selfish? mungkin jua.
with a hole in the heart that has been plastered for hundreds of time, maybe i'm done with mending broken heart.

Thursday, December 3, 2009

there's a hole in my heart and i can't seem to fix it.

Wednesday, December 2, 2009


kapan lagi album baru?
kapan lagi nama baru?
kapan lagi foto baru?
kapan lagi datang malaysia?
kapan lagi?
kapan?
even as darkness surrounds me i can feel your presence here with me.
the greatest pain that comes from love is loving someone you can never have.

went to see the movie last weekend. since dah baca the saga, so basically dah tau what will happen..kuranglah sikit excitement nye but still it was satu kepuasan watching bella and edward again. i'd give anything to be in bella's shoes. the thrill of going thru something very mysterious and tense. hahaha..dah jelas dan nyata which team i'm with. yeah the teenagers in the theater went ooo....aaaa over jacob. naaahh..not me... badan dia macam terlebih sudah...i'll still go for Rain, just nice...*having naughty thoughts* wakakaka.
note: ye, robert tak handsome tapi saya suka edward.

Monday, November 30, 2009

video
hari raya adha was spent at kak's in the morning n afternoon. later in the evening bbq at kchik's. the usual family, fun and laughter. event though someone was missing, that didn't stop me from having a good time. call me bad, call me whatever you want, i couldn't care less. the evening had a bonus added to it. dearest nephew Atif entertained us with his 'mat saleh' version of "i'm yours" and menghapus jejakmu....woohoo!! cu suka.

Monday, November 23, 2009

dah lama menghilang. biler lah nak muncul balik. rindu nak dengar musik baru..rindu nak tengok you guys in action.
credit: bulumerahmaniac
buka pintumu untuk aku ya...anytime babe, anytime.

Sunday, November 22, 2009

omo! omo! cute!!!
credit: devil1507cry

Friday, November 20, 2009

it's one of those days when i feel like crawling under a blanket, in a dark room with only the radio on for comfort ..ooo and an endless supply of dark chocolates.
people keep saying things that doesn't really matter to me..maybe it should matter but not now rasanye. i can't fully say that i'm happy...i'm surviving.
the loneliness - can't help it but u're around to keep me company, rite? juz chatting away, with no worries and no commitment. that's all i need. someone to listen to my ramblings as i listen to yours.
let's not go down that road dear friend. i love you for what you are to me, a friend.

Wednesday, November 18, 2009

emosi agak kalut lah sekarang nie. sat sedih, sat happy, sat takut. sejak dua menjak nie selalu fikirkan pasal kematian. terbayangkan saat dimandikan, dikafankan, ditanam, disoal jawab..Allahuakbar. i'm definitely not ready. then i will think about the kids - of what will happen to them if i'm not around. i tak boleh tengok news on earthquake, flood dan segala yang sewaktu dengannya.. i'll start to panic. orang dok sibuk tengok 2012, myself setakat teringin jelah. with all that's happening around the globe skrg nie, it feels like The Day is juz around the corner. with this in my head, insyaAllah, i'm trying to be a better Muslim.
membesarkan anak yang meningkat remaja nie benar-benar menguji kesabaran. at times rasa macam dah tak terdaya nak teruskan, macam nak give up je. dah tak laratlah hati nie nak terima segala yang berlaku. maybe i'm being over protective and over segalanya, but i can't be blame for wanting what's good for my kids kan? kalau ada partner, then either one of us can be the cool and popular with the kids. nie, i'm the bad and sometimes the good parent. tak boleh nak tipu lah, kadang-kadang kecik hati jugak biler they turn to others for things. for instance, if i were to say no to certain things, they will find their way to get it from others. it's like i'm being totally ignored. do as you please, don't mind me your mum. uish! dalam tu pedihnya.
happy is spending time with the whole bunch of Omarians. with them, i have no worries. juz fun time together. makan, gossip, gelak dan makan lagi. hahaha. kalau Pak ada, mesti Mak masih seperti dulu. happy to cook for us and bergumbira sama-sama..ooo how i miss the old Mak.
am trying to be everything that i can despite emosi yang bak rollercoaster. sure at times i'll slip and diri dikawal oleh hormones, tapi insyaAllah with the love and guidance that i'm receiving from those around me, i'll get myself back on track.
note: had a Mungkin Nanti dream last nite ^..^

Monday, November 16, 2009

hati marah
perasaan bengang
kepala buntu!!!!
no respect and even if i no longer exist, i don't think they would give a shit!

Thursday, November 12, 2009

masa mula-mula cerita Nur Kasih keluar, myself tak amik kisah pun. tak teringin pun nak tengok walaupun dok dengar orang dok bercerita kiri kanan. i guess kalau dah selalu dok dengar, rasa nak tahu kenapa orang dok bercerita tak abis-abis tu akan timbul. i started tengok cite NK biler kat tv dah masuk episod 19 rasanya. lambat kan? downloaded and spent one whole nite tengok. wah!! not bad jugak ceritanye. dah jadi satu keje plak nak kena follow sampai habis series. anyway, kRufa pun terjebak jugak...dia baru mula last two days rasanye. she called me up yesterday evening telling me how she enjoyed the story and how she sudah jatuh cinta pada Adam. wishing that she can have Adam...hahahaha don't we all. even told Abg Zubir that dia dah jatuh cinta, sib baik abang ipar sorang nie boleh layan jugak kepalanye. and again this morning..very early in the morning, she called to say that Remy sure hugged Sharifah a lot and that he must have enjoyed it (seriously kRufa). i woke the neighbors today with my laughter.
dalam NK Adam telah dipilihkan jodohnye by the father. after all these years, i juz found out a couple of days ago, arwah Pak wanted to marry me off with one of my cousins..katanya dah berkenan abis ngan A'M sampai nak dibuatkan menantu. but i guess life took a turning, hajat tak kesampaian, takde jodohlah tu.
note: kalau bagi tau awai2...

Monday, November 9, 2009

Trailer - Sang Pemimpi cerita hasil karya Andrea Hirata. Sesudah membaca (dan menonton) Laskar Pelangi, Sang Pemimpi, Edensor dan Maryamah Karpov ..tak sabar untuk tengok cite nie. Lagi-lagi ada bonus..cinta hati Ariel!!
video
credit: youtube (ooops!! lupa nama uploader)
mak pesan, kalau bergembira pun jangan terlebih sangat nanti menangis. well, walaupun tak menangis (lagi) tapi hati sayu. petang semalam gi nonton Cuci The Musical (sekali lagi) ngan sister dan nieces. dari mula amik Syu dah start gelak..berlarutan sampai ke malam. benda yang terdetik dalam hati masa sebelum start show, diketepikan buat seketika. hari nie, teringat balik. tak tau sebab musababnya tapi understandable kot. wah!! syahdunya rasa...type entry nie sambil dengar Lite & Easy. semua orang pun kalau boleh nak jaga and elak. i wish i can say it out loud tapi takut kang ada yang terasa...or maybe i je yang terasa macam tu tapi orang lain takde niat pun.
wah harus tukar topik nie. hehehe.the 1st time p tengok, amik gambar depa je. kali nie sempat snap pic ngan they all...kureng sket ke'nervous'an rasanya kot. cuma time nak bergambar ngan Hans, the camera refuse to amik perfect pics. finally Hans said 'don't worry..come, let me take it for you'. wah!! hero to the rescue (star struck mode). the show was fabulous. tabik spring (toing! toing) to the barisan pelakon & crew. it's not easy to make people laugh, emo sat, pastu gelak balik. 143 Jojo!!

Thursday, October 29, 2009

Tuesday, October 27, 2009

CUCI The Musical
25 Oktober 2009
A BLAST!!!
STAR STRUCK!!

Sunday, October 25, 2009

dah lama tunggu, biler lagi? janji Oktober. nak merajuk tapi takde sapa nak pujuk..urmm.
Note: tipulah kan kalau kata sikit pun tak terasa ngan isu buluh runcing dan isu nak berperang ngan Malaysia. masa tu semangat cintakan negara up sket. apa-apa pun....wa kangen beb!!!!!

Saturday, October 24, 2009

got this today...
hari nie bawak kanak-kanak riang ke aquaria. rasa-rasanya bukan budak kecik je yang excited tengok, mak budak ngan budak dewasa pun excited gaks. silap-silap terlebih sudah...haha. sehari suntuk kat luar dari KLCC ke wangsa maju, kaki ku dah nak kejang, kanak-kanak still active..up and running kat luar.

faris: mama...otak! otak! LOL!!!!
sangat suka melihat seorang lelaki dewasa berjalan sambil memimpin tangan si kecil..sexy!!
Note: jika lelaki2 dan kanak2 kecil ini adalah milik anda, ya ampun..sekadar hiasan.

Wednesday, October 21, 2009

sis tanya naper i suka sangat kat Rain, mata sepet and he's not handsome. well...
sungguhpun SEPET, he's sweet..especially bila dia senyum. he's superduper HOT and SEXY..lagi-lagi biler on stage. haha...i can say a lot of things about him tapi orang tetap tak akan faham kenapa. naper orang berpusu-pusu nak tengok Mawi baik kat tv atau kat luar? ooops!! sampai sekarang saya tak faham.

Tuesday, October 20, 2009

credit: sixtofive1982.com
boohoo!! nampak gayanye kena layan gambar2 lama jelah...

Temporary Absence For Two Years

It is reported that Rain will be going to perform his military service for two years starting next year in April, hence the concert that he will hold this time in Hong Kong will be his last show here before his absence from the entertainment world. This Saturday (the 24th), Rain will arrive in Hong Kong for concert promotional purposes, and at 3 pm the following day he will be at the W Hotel to announce further details during a press conference. He will return to Korea that same evening.

Source: The Daily Apple (Hong Kong)
Credit: scorpiola@RainHK
Eng Translation: dsl99a@Rain-USA // SexyBi // sixtofive1982.com

Friday, October 9, 2009


Festival Filem Malaysia ke 22
Filem Terbaik ~ Pelakon Lelaki Terbaik ~ Pelakon Wanita Terbaik ~
Cerita Asal Terbaik ~ Skor Musik Asal Terbaik.

suka sangat! dua ibu jari ke atas!! nak up sket lagi....10 jari ke atas. bagi yang kurang menggemari atau tak pernah pergi menonton cite Melayu, pergilah menonton sebab cite Afdlin Shauki nie memang tak membosankan dan berada dalam kelasnya yang tersendiri... bukan ala-ala cite Prof...ooops!!

Tuesday, October 6, 2009

pemandangan indah yang baru di desktop ku...
pergi tengok Muzikal Gamat di Istana Budaya semalam dan perkara pertama yang ditanya oleh Farhan sesudah dia duduk...mama, popcorn takde? :D

Thursday, October 1, 2009

memang sangat comel. host yang menjerit di belakang mengingatkan pada diri sendiri.
hehehe!! :P apakah mungkin Rain akan muncul dalam sekuel malam ini? kita tungguuuuuu...
credit: oOoLjNHoOo@youtube
Something Wonderful - Judith McNaught

The tempestuous marriage of Alexandra Lawrence, an innocent country girl, and Jordan Townsende, the rich and powerful Duke of Hawthorne, is about to face its ultimate test of tender loyalty. Swept into the endlessly fascinating world of London society, free-spirited Alexandra becomes ensnared in a tangled web of jealousy and revenge, stormy pride and overwhelming passion. But behind her husband's cold, arrogant mask, there lives a tender, vital, sensual man...the man Alexandra married. Now, she will fight for his very life...and the rapturous bond they alone can share.

jangan gelakkan saya ye. kerana membaca buku JM sebelum terlelap, saya telah bermimpi. mimpi saya berada di zaman Jordan dan Alexandra, memainkan watak mereka. hahaha...saya bukan mengenyam mahupun gatal..saya tiada berdaya mengawal mimpi saya. saya tidak bersalah jika malam tadi mimpi saya dibintangi oleh duda terhangat Ariel....
p/s: mungkinkah akan ada sekuel pada malam ini? ^+^\/
pipiku makin tembam dek teman-teman yang gelaknya lebih banyak dari bercerita. small gathering di rumah Zau yang letaknya nun jauh di Batu 9 Cheras. perjalanan ke sana pada malam hari dengan perut yang kosong, sangat-sangat menguji kesabaran tapi bak tagline Kamdar "memang berbaloi".
masih belum terlewat rasanya untuk mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua. sambutan Aidilfitri tahun ini diadakan di Selangor. i guess tempat dimana kita menyambutnya tidak begitu penting apabila satu keluarga dapat berkumpul.

Wednesday, September 30, 2009

Tuesday, September 29, 2009

hanya kerana..
credit:bulumerahmaniac

Tuesday, September 15, 2009

eh..raya dah hampir ek? hmm...i've not done any preparation for raya. no cleaning of the house, no shopping..nothing done. terasa macam hari-hari biase je, no excitement. bagi menambahkan lagi ketidakgirangan di hati, raya will be celebrated in KL..boring!! i always look forward to the eve of raya back in AS. sisters will be in the kitchen, cooking up all sorts of dishes for the next day. kids all gathered outside to play bunga api and mercun. now that's what i call fun. this year...i can foresee myself at home watching tv...yeehaa!!! what fun it would be...NOT!!!
note: ...not mine, not yours but ours.

Wednesday, September 2, 2009

i came across your post
saw it and understood the message
now i am wondering..
was it meant for me? indirectly?
i am not mad just sad
sad to be pointed out the truth
i know that things would not be the same
ever again.. between us
i have no one to blame but myself
thank you for all the love and support
that you've given me all this while
i love you.
dulu aku sering singgah di sana
tempat aku peroleh kedamaian dan ketenangan
biarpun hanya sejenak
namun bisa menggembirakan hati
kini..
aku takut
aku kebingungan
daerah yang dirindui
apakah kehadiran aku akan diterima
seperti dahulu
apakah akan ada suara-suara sumbang
yang berbisik di belakang aku
memerhati tiap langkah dan gerak-geri aku
.......
aku rindu.

keluar ke bank tadi, ternampak Anuar senyum dari jauh. wah! wah! wah! memanggil daku gitu. Eksklusif Saywal Bersama Anuar Zain (serious, ejaan dia Saywal!!!), tix priced at RM800, RM700 & RM600.. ..hmm..setakat tengok bumbung Maju jelah nampak gayanye. wonder at that price, do we get to get close to him...super duper close????

Tuesday, September 1, 2009

video
credit: sixtofive1982
serious comel!! macam mana orang Korea dan Jepun boleh maintain kecomelan dalam membuat apa-apa sahaja perkara yang berada dalam kategori comel. seriously. i don't think anybody can beat their cuteness!!

Monday, August 31, 2009

Farhan kontrol handsome lps gunting rambut.
no, i did not get myself the IPhone 3Gs. i was juz playing around with one that was not yet collected by one of our BOD. teruja berangan kalau dapat satu. setakat tu jelah terujanye. it's waaaayy too expensive for me to be spending my money on a phone yang kata Syu won't be fully utilised. yeah..says her tapi rasanye kalau dah ada dalam tangan, pandai2lah makcik anda nie nak menggunakan to the max...(can i merajuk on this statement too?)
with Raya juz around the corner, u'd think i'd be that selfish? hmm...i am however looking for a new digcam as i somehow have misplaced the old one. uish!!...luka lama berdarah kembali.


one that has caught my attention.


Wednesday, August 26, 2009

godek-godek terjumpa nie...
nie yang buat nak tengok balik Cinta 3 Musim nie..

video
apart from Ako, Aqasha also not bad...oops!!

Tuesday, August 25, 2009

SAGITTARIUS - The Happy Go Lucky One
~ Good-natured optimist
~Does not want to grow up (Peter Pan's syndrome)
(which also explains why i love Peterpan.. hehehe ^+^\/ boleh?)
~Indulges self
~Boastful
(tak kot!!!)
~Likes luxuries and gambling
(uish!! lagilah tak!!)
~Social and outgoing
(nie cite zaman dulu nie)
~Does not like responsibilities
(at times adalah)
~Often fantasizes
(benar! benar! benar! lagi2 yang melibatkan u know who..)
~Impatient
(boleh tahan jugaklah)
~Fun to be around
~Having lots of friends
(not so sure bout this)
~Flirtatious
~Does not like rules
~Sometimes hypocritical
(in order to survive, everyone does..antara ngaku atau tidak je)
~Dislikes being confined - tight spaces or even tight clothes
(true! true! true!)
~Does not like being doubted
~Beautiful inside and out

Sunday, August 23, 2009

DSC00136

Ramadan tahun ini adalah Ramadan yang paling sunyi. tinggal Hana ngan Han je kat rumah. bersahur 2 anak beranak je. firdaus ngan faris ikut MIL berkampung di luar KL. banyak perkara yang telah berlaku dan sedang berlaku yang menambahkan lagi kesayuan tatkala nak memulakan sahur pada malam pertama. masing-masing ada keluarga dan agenda tersendiri. highlight pada hari pertama berpuasa - kesempatan untuk berbuka puasa dengan Mak sebelum dia pulang ke Alor Setar. the only person dalam dunia ini yang boleh melegakan hati yang gundah, menceriakan hari yang murung walau hanya melalui telefon.

…to a mother, nothing hurts more than hearing of others talking about her children.

Thursday, August 20, 2009

1 Malaysia - tema birthday cake untuk perhimpunan pagi tadi.

Wednesday, August 19, 2009

uish banyaknye benda yang bermain-main dalam kepala nie tapi malas nak dipikirkan. geram, sedih, keciwa bercampur aduk. campur sket lagi boleh jadi biol.
tukar topik. tadi bersembang ngan Syu pasal her friend's trip to Indonesia. dia menjadi orang perantara between kawan dia ngan Pak Rudi, the guy who is responsible for transportation dan sebagainya kat sana. puncanya Syu menjadi orang perantara sebab Pak Rudi tak faham apa kawan Syu cakap and kawan Syu tak faham cakap Pak Rudi. Pak Rudi lebih memahami Syu...hahahahaha!!!! walaupun serumpun Melayu pun susah nak faham ek. anyway, i suggested rather than being orang tengah, baiklah suh Pak Rudi cakap English ngan kawan dia. alah! Pak Rudi tu educated, boleh je cakap English. mudah keje.
cakap pasal speaking English ngan orang Indo nie, reminded me of a dream that i had last week. untuk tidak mengconfuse diri memasing and making a fool of myself (boleh dalam mimpi gitu??), we conversed in English throughout the dream. tersangatlah happening mimpi tu. sambil jalan-jalan, sembang-sembang, tengok-tengok KL. hahaha. who did i dream of?

ah but then? sapa lagi yang worth dreaming of and obvious? LOL!!!

Tuesday, August 18, 2009

macam terkejut biler tengok gambar atas jalan tu. mula-mula tak boleh cam, bila dah diamati lama-lama (wah!! penggunaan diamati), barulah nampak gambar orang naik motor. rupa-rupanya ada jugak orang yang perihatin ngan masalah pejalan kaki nie.
hah!! you would think depa kisah!! takde maknanya tunjuk skil lukis gambar orang naik motor kat jalanraya nie. abihkan tenaga dan cat je. pejalan kaki masih membahayakan diri melintas ngan kereta dan motor yang bergerak laju berlumba-lumba nak balik ke rumah. true Malaysians.
tertidur lagi
masih menangis dalam sela waktu
dan tanganku ini
masih memegang erat kepalaku
semua yang membebaniku
sungguh membebaniku
sungguh membebaniku
sungguh membebaniku
lelah tetap menarik langkahku
mencoba tetap berdiri ku menangis
masih tetap mencari jalanku
memahami beban itu

Saturday, August 15, 2009

nearly 2 am, head aching, throat feels really dry. knock! knock! someone knocking on the door? hmm..nope, it was just me hitting the keyboard.
Wan Amal Hayati Wan Omar is TIRED, damn TIRED.

Thursday, August 13, 2009

RM7 for 5 pieces? Bukan sepatutnya RM5 ke? What to do? Ayam tak patuk itik tak sudu lor!!

Monday, August 10, 2009

decided to watch The Holiday selepas usaha untuk menidurkan diri sendiri tidak berjaya. tengok-senyum-suka-nak jugak!!!! baru semalam faham naperlah wanita-wanita menyukai Jude Law, loved the accent - tersangat sexy ok!! the last time i paid attention to this guy was during the Jude Law - Nanny scandal. lepas tu macam tak amik kisah. a definite guy to be put on the "daydream" list too...
what does these shows say about me?....


bones - teramat suka chemistry between bones & booth. watched all 4 seasons and still want more.
numbers - the eppes brothers are so damn cute in their own way. currently watching season 5.
criminal minds - juz finished season 1. waiting to start on the next season.
leverage - finished 1 and starting on season 2.

am not a big fan of CSI. macam banyak sangat CSI dah and it made me confused. hahahaha. semua cerita nie bukanlah cerita horror or thriller but everytime kalau there's a scene yang agak mendebarkan, i will usually pause. tarik nafas, jalan sket to calm myself and then biler dah agak lega sket, i'll continue watching. pelik kan? or if it is shown on tv and tak boleh pause, i will cover my eyes ngan tangan and tengok di celah2 jari. haha..
p/s: naper takde wi-fi kat dalam bilik air ek? no, not to surf masa toot!! it's the only place in the office yang tak sejuk tahap lampau.