Monday, July 28, 2008





last Saturday, 26.7.2008 Farhan genap 4 tahun. my eldest sister "Wa" ingat Farhan dah 5 tahun pasal kata "Wa" Farhan is so cheeky. hmm, takde cake or any celebration for him this year. Faris & Firdaus went to Riverstone Resort with the grandfather. so tinggal me, Hana (who was suppose to go to school on that Saturday morning) & Farhan. took them to Titiwangsa, played kat playground yg partly was under construction and broken pasal ada adults yg merasakan diri mereka seusia kanak-kanak riang yang ada. in fact masa Farhan & Hana were on the jongkang-jongkit yang dah patah spring, ada 2 adults yg naik jongkang-jongkit yang masih elok tanpa segan silu kat sebelah. i purposely said out loud to the kids, tak boleh nak henjut kuat-kuat pasal spring dah patah..dan mereka yang berada di sebelah boleh buat muka "toye" je pandang the kids main. adus ada jugak lagi manusia yang mempunyai kulit tebal setebal kulit ****.
lepas dah abis round tasik n bagi ikan makan sebelum balik, singgah beli aiskrim kat kedai depan tasik. hmm, at 1st glance nampak mcm satu aiskrim = rm1. biler dah order, nak bayar baru nampak kecik je kat signboard tu satu kon = rm3.90. total for the 3 of us was rm11.70. adus!! murah lagi aiskrim kat famous amos. note to self: bacalah signage dari ujung atas ke ujung bawah. on the way back singgah ke carrefour in wangsa maju. kepenatan punye pasal, Farhan tertidor lepas 5 minit masuk kereta with half eaten M&Ms.

Tuesday, July 22, 2008

sometimes u juz feel sad when people say something to you that u know means nothing to them but hurts you in a way that only u know. i think i'm feeling that rite now. if i were to respond it will only make matters worse. i guess i'l lay low for the next couple of days. maybe by me not saying anything is the only way fo me to respect her. tapi memang sedih gilerlah sekarang nie. kadang-kadang dalam bergurau pun akan ada hati yang terluka, kan? other people can be very sensitive biler kita tegur or say something about them tapi time kita di"lash" oleh kata-kata dia..hmm.
Sofia' birthday was celebrated on last Saturday..some pics to say it all.

Wednesday, July 16, 2008

looking forward to sixteen august and also fifteen august. tapi fifteen august might be hard due to work. hmm..so near yet so far..
life has come to a standstill lepas last week yang penuh drama whereby faris, farhana & firdaus demam. had to take leave yang dah sememangnye kurang..all thanx to the Management for coming up with superb terms & conditions. for those with no kids have no problem lah. anyway, kids dah alhamdulillah getting better except for Hana whom i thought had the measles..turn out only had allergies. yang mengherankan apalah yg dialahkan? hmm..rasanya takde bagi dia makan any weird food atau out of the normal. anyway, sapalah saya untuk mengatakan measles bila doktor yang boleh tahan kekacakannye mengesahkan Hana hanya ada allergy, allergy yang masih ada sehingga ke hari ini.
looking forward to Sofia's birthday bash this Saturday. aahh!! that cute girl is so cheeky and carefree. wonder where she got it from.

Tuesday, July 8, 2008

sometimes biler start pikir benda-benda pelik and orang pelik-pelik yang wujud sekarang nie, begitu menakutkan. juz this morning, i rushed out dari office gi sekolah Hana and waited for her. selalunya Faris yang akan pick & send her to the nursery, tapi hari nie Faris sakit mata so memang tak keluar rumahlah. i was feeling one kind je. rasa macam nak gila rasanye bila fikirkan "andaikata pagi tadi was the last time i nampak Hana & if anything like kes Nurin terjadi..ya Allah..nauzubillah.

Wednesday, July 2, 2008

bercermin mata gelap pada jam 8 malam, beserta tudung yang menutup hampir 60% dari muka, memerhati kenderaan hadapan dari celah stering, memandu kereta dalam kelajuan 50km/j dengan tangan kanan menghadang kemasukan cahaya dari side mirror kanan. that was me on Saturday lepas pindahkan semua barang ke rumah baru. dengan sebelah kanan kepala rasa macam nak pecah dan mata yang rasa sakit teramat bila terkena cahaya digagahkan diri jugak untuk pandu ke rumah my sis in Selayang where i know i can get my much needed rest. bila dah sampai terus je landing ngan cermin mata yang masih dipakai and tudung yang menutupi 85% of my face. i remembered getting up a few minutes later, menyumbatkan diri ngan sekeping roti with strawberry jam pastu took 2 actifast and doze off.
sebab tulah i tak boleh berjalan dalam panas atau berada dalam keadaan yang terlalu panas. bukan mengada-ngada like some ppl assume. dan sebab itu jugaklah u can see me sitting in front of the kipas walaupun cuaca kat luar tu mendung. some ppl jugak relatekan my kepanasan with the size of my body. suka sangat make fun of my plus size. i think those ppl yang kononnye 'concern' sangat pasal weight and other ppl punye appearance have serious problems. like i said to a friend of mine who worries too much about her appearance due to being a plus size: pedulikan orang nak cakap apa. as long as u have a good heart, pleasant personality & a cheerful smile, lantak p lah. they who criticize u have their own issues and flaws. i've learnt to pekak kan telinga and juz laugh along with those yang suka sangat make fun of my size; be a better person. kalau tak pun, find their flaws and point it out to them, then we'll see sapa yang nak gelak lepas tu. tapi it's kind of hard to do kan Gal lagi2 kalau melibatkan inlaws nie. hmm sabar jelah Gal.

membayangkan Afdlin & Hans yang tengah menCUCI..hmm :P