Thursday, June 26, 2008

for the past week slalu terjaga tengah malam with palpitation. hmm naper ye? so fast and loud sampai rasanye macam kedengaran kat telinga nie. sleeping back lepas tu would b susah. am i worrying too much? kadang-kadang rasanye dalam kepala nie ada seribu perkara yang nak dipikirkan dan dibuat tapi semua nak dibuat sekali harung. nak jam pun ada jugak kepala nie. sometimes tanpa sedar i would be knocking my own head to get everything in line so that i dapat berpikir. masuk dek akal tak? hehehehe..yang nyatanya biler terasa stress, i would be stuffing myself with food!! how to lose weight like that?
i have beribu-ribu perkataan running around in my head skrg about certain matters. antaranya pasal nak pindah rumah. i'm suppose to kosongkan rumah yg i duduk skrg by end of June and masuk rumah lain then. sebelum diberi masuk rumah latest nie, dia orang kena repairkan dulu apa yang patut. tadi dah p tanya bila agaknye siap..rumah yg duduk skrg nak keluar by 30.6 which is dalam 4 hari lagi. rupanya tak siap lagi. ingatkan boleh lah settlekan everything by weekend nie. yelah orang kalau nak tolong pun mesti ujung minggu kan, kalau time keje sapa yang nak tolong. hmm..banyak nak pakai RM nie. mana plak p pakcik kayo tu???
p/s: forest reserve should be preserved lah!!!!
peninglah Mama

Wednesday, June 25, 2008

kids ajak tengok perarakan kuda dari titiwangsa ke dataran merdeka on last saturday. hmm..mulanye malas nak gi tapi memikirkan muka2 yg comel tu tak berenti ajak gi...turutkan ajelah. so there we were dok kat tepi jalan TAR. at one time the parade berenti and the horses started doing their business, twas raining pee & poo..hehehehe. ingatkan nak tengok kat ctu je, lepas tu kids heret ajak p ke dataran sekali..hmm..layaaaannn. firdaus je was sulking a bit..yelah aktiviti nie pada dia tak sesuwei untuk age dia kot. orang dah besarlah katakan.
ended our day ngan lunch kat McD Sogo. all in all it was a fun day, walaupun panas.

Tuesday, June 24, 2008

i’m really hopeless when it comes to love stories. last week was feeling a bit down, p lah layan cite korea – wedding. got hooked and pastu emo terover-over plak sorang-sorang. masa tulah rasa macam nak di”hug” dan meng”hug” orang. luckily had the chance to do it on Sunday. had our mini reunion kat rumah RoseRibbon..(firdaus tanya naper panggil roseribbon..i jawab pasal dia suka ribbon…hahahaha!! kalau lah dia tau). twas fun and memenatkan pipi pasal gelak non-stop. it was much needed fun and therapy..thanx Rose for organizing the reunion. walaupun ada antara yang kita tunggu tak datang tapi yang datang tu pun dah cukup menghiburkan...especially glamer gal..ahaks!! berlambak2 dah pics kat FB..still dok pk whether i should put up mine sbb rasanye setiap kali posing...bersusun2 camera..so our pics are basically the same.

Thursday, June 19, 2008

Lee Se-na is the only daughter from a wealthy background. Because of her pampered upbringing, she believes that she can get anything she wants if she sets her heart to it. She meets Han Seung-Woo, a self-made diplomat, who is not-so-secretly in love with his childhood friend Yoon-su, currently in Japan with her fiance, Seung-Woo's colleague Jin-Hui. Se-na instantly falls in love with Seung-Woo, who asks her what she thinks the meaning of marriage is. In their subsequent marriage, their values are questioned as Se-na's complete trust in Seung-Woo shatters with the realization of Yoon-su's and Seung-Woo's relationship, and Seung-Woo's happiness in marriage shatters with Se-na's deepening mistrust and her own relationship with Jin-Hui.
sekarang tengah dok tengok series nie. hati kadang-kadang rasa pedih je biler tengok cite nie..macam sendiri yang mengalami keadaan tersebut. i mentioned it to my friend, member siap cakap..sudahlah..dia kan dah takde. i jawab balik...takde kena mengena ngan dia lah...nie perasaan perempuan. maybe i sorang je kot yang terover terasa biler tengok cite nie. ntahlah..or maybe i terover sensitive. all i know, in the 1st few years of marriage, memanglah ada ups & downs..nak sesuaikan dirilah katakan. tapi kalau effort yang diput in only 45% pun tak boleh jugak kan. anyway, rasanye perasaan sedih & pedih tu datang balik sbb teringatkan kisah lama2 kot. walaupun orang tu treat kita like crap, kita still sayang dia giler-giler kan girl?.. or maybe it is becoz ego si lelaki itu begitu tinggi...hmm..your say in this dear?

Thursday, June 12, 2008


i'm feeling sad and tired pagi nie. sad pasal tak reti nak communicate and get thru to Firdaus. tired pasal i burst out this morning and that took away all my energy for the day. i don't know what's going thru his mind skrg nie. amik semua perkara sambil lewa je..it is as if history is repeating itself. tried being friendly, stern, diplomatic but all doesnt' seem to work. ada je excuses yang dia bagi.
received a phone call from school juz a few minutes ago. was told dia tgh rehat dalam surau dengan reason cirit birit. i know the true reason behind it. in fact pagi tadi dia dah mintak diexcuse untuk tak ke sekolah. i told him, whateva u buat or belum buat, u have to face the music..and now dia bagi reason sakit plak untuk escape. times like this yang kadang-kadang rasa nak je........
p/s: what is being a good mum?

Wednesday, June 11, 2008

my everyday view of my desktop..sigh: aaahhh!

been busy for the past few weeks pasal office ada this big event: Electricity Summit 2008. tak berkesempatan nak update my blog walaupun ada beribu benda dalam kepala nie. dalam masa yg sama, i'm in the midst of changing house, so agak hectic jugak lah ke hulu ke hilir. FB pun dah lama tak jengah untuk cuci mata n updates on gossips. dalam kesibukan nie, ada jugak yang menyakiti hati..biaselah kan. mana ada human yang sempurna. sib baik masih berupaya untuk mengontrol diri. syu is leaving on a jet plane..so she says. she'l be leaving for London in a couple of days. there goes my good morning greetings for the next month. rajin anak sedara sorang nie tpon pepagi, greet i ngan GOOD MORNING!!! bila dah takde nie sure rindu giler.

i'm not a sociable person lah rasanye skrg nie. ada je jemputan ke sana ke sini..tapi rasa macam tak comfortable nak pergi..dunno y tapi juz so. i hope i tak offended anybody along the way. maybe i won't be so in the near future, insyaAllah. yang i tau skrg nie, i tak sabar nak tunggu wedding Aishah in December. hmm..anak sedara pertama getting hitched. kalau nak tunggu Amir & Syu, ntah biler lah agaknye.

p/s:..selamat tinggal masa lalu tak bermakna akan lupakan segala kenangan baik manis mahupun pahit..

Thursday, June 5, 2008

i've been in contact with this old friend back from my school days for the past weeks. yeah sure kita pernah hang out lepas sekolah tapi takde serapat member2 lain. surprisingly, i'm more comfortable with dia and dalam tak sedar rupa-rupanya One telah berkongsi perasaan One dengan dia. who would have thought.. cara dia communicate cukup menyenangkan and nasihat dia sedikit sebanyak membuka mata dan minda One yang degil nie. benar kata dia, education tak menentukan kebaikan dan kebahagiaan seseorang tu but background yg akan membentuk diri seseorang tu. hmm..have to learn to let go of these dissatisfaction feelings that i have in me..insyaAllah.
*note to self: please do not fall in love ...hehehe.

Wednesday, June 4, 2008

pagi nie Hana bangun dari tidor..menangis lagi..
"Hana rindu Papa"...over and over again.