Tuesday, April 29, 2008

countdown completed. peterpan nye last venue untuk malaysian tour 2008 was at stadium negara on 27 April 2008. had the chance to go with my nephew (Arur) who by the way commented..kalau dia putihkan rambut dia sket then we could be the old couple and people would give way to us..tak sesuwei betul mamat tu. all he wanted to see was hujan in action. dia layan jugak lah peterpan tapi tak serancak makcik dia sorang nie. was kind of disappointed sket jugaklah pasal kat depan stage ada celcom zone, if i had known ada that zone, i would have used my celcom to get my way into the zone. anyway, i had a blast singing along with the drop-dead-good- looking- yummylicious Ariel. the lady beside me even laughed and covered her ears when i started screaming at the top of my lungs...her reaction was "waduh!! kuat ya?" all frustration and anger were gone for the nite. words can't really describe how i felt that nite. i did snapped a few pics but it was not really clear..so i'm juz gonna share photos taken by minaq_jinggo. this is my fav.he started the concert with a white shirt and ended it with a black tee..in which he looked pretty damn HOT!! it was a lucky thing, during the meet & greet session by the fan club held earlier in the week, i was down with a fever. kalau tak, tak tahulah apa jadi. either i akan freeze depan dia or i akan lupa diri sekejap. hahaha..call me crazy, call me lunatic...i'm juz soooooo into him.

Monday, April 21, 2008

hari sabtu yang lepas, berkesempatan untuk ke kubur arwah with MIL. decided to do some cleaning kat area kubur. begitu teruja budak-budak. sambil keje sambil mulut pot-pet pot-pet. farhan ada mention kalau tangan dia patah (masa dia main lompat2), dia nak datang kubur & mintak tangan ganti dari papa...suka2 hati dia je. lepas balik dari kubur, i was flat out throughout the weekend.. demam, fening kapla, sore throat. i don't like being sick on weekends..juz stresses me out more.

Monday, April 14, 2008


hmm...orang kata muka hana is a spitting image of me masa kecik. ye ker?


Thursday, April 10, 2008

i came across this dalam my multiply circle..juz thought of sharing it with u gals yang i know are goin thru the same thing (sket lebih kurang). thanx to Ieja's Lair for sharing it.
Anda sunyi. Anda mahukan seseorang sebagai teman bicara. Anda cari di mana-mana. Namun tiada berjumpa. Anda rindukan suaranya. Suara itu pernah singgah di telinga anda, tapi lama dahulu. Di manakah dia kini. Anda amat-amat rindu.
Ada ketikanya anda akan berasa seperti ini. Pada saat-saat sunyi di petang hari, tiba-tiba nostalgia anda mengheret ke suatu suasana. Suasana itu seperti pernah dilalui. Anda seperti terdengar gelak ketawanya. Gurau sendanya terasa masih segar.
Ah, dia yang pernah mencuri hati anda. Suatu ketika dahulu tatkala alam keremajaan anda. Di mana dia kini. Anda tertanya-tanya. Jawapannya tidak akan pernah anda temui. Dalam kerinduan yang tidak bertepi ini anda lemas dalam lautan rindu. Entah milik siapa. Entah untuk siapa. Anda keliru dan tidak tahu. Yang nyata anda seperti merindui seseorang.
Ada ketikanya anda lemas dan tenggelam. Anda sayu. Perasaan anda bagaikan dilayat-layat rindu. Dalam keadaan seperti ini merindui entah siapa-siapa di luar sana tidak patut sama sekali. Anda amat tahu itu.Yang nyata anda amat rindu...
Tika ini anda dalam arus theta atau delta; dua arus yang membawa manusia pada kemunduran. Arus ini adalah arus khayalan yang melemahkan. Anda seolah-olah tiada bertenaga. Badan terasa lemah sekali dan ada kalanya dahi terasa sakit.
Arus ini akan terus membuai perasaan anda dengan kenangan-kenangan silam. Ditambah lagu nostalgia yang mungkin berkumandang di corong radio. Anda benar-benar lemas.
Anda cuba-cuba mengagahkan diri dengan melakukan apa-apa kerja, tapi hasilnya selalu tidak menjadi.
Anda benar-benar gelisah dan keliru. Siapakah yang aku rindukan? Entah, jawapan tiada di hati anda.
Anda mungkin cuba keluar dari kepompong yang menghimpit. Tujuan anda murni, hendak membebaskan dari dari penjara diri, agar dengan itu alam terasa luas kembali.
Tapi keluarnya anda dengan hati yang terpenjara, dipenjara oleh perasaan yang tidak pasti. Tidak pasti apakah anda patut senyum; tidak pasti apakah anda patut tertawa atau terus bermuram.
Apa yang anda tampilkan pasti ketara pada penglihatan orang. Perubahan anda itu nyata, terang lagi bersuluh. Orang dengan mudah dapat membaca sesuatu yang tidak keruan sedang mengambil tempat dalam diri anda.
Lalu anda pun mungkin disapa seseorang. Dalam keadaan demikian jawapan anda mungkin melambangkan kesedihan, kemurungan mahupun kegembiraan yang dibuat-buat. Orang dengan mudah dapat membaca segala-galanya. Jika dia lelaki dia mungkin merasakan bertanggungjawab membantu anda. Anda yang dalam kekosongan dan kesepian, sapaan pastinya amat didambakan. Tanpa sedar anda mungkin menceritakan gundah gulana yang membungkus di hati.
Suara anda tentu lemah, melambangkan arus theta dan delta yang mencetus dari diri anda. Anda sedar anda mengundang simpati. Orang yang mendengar kata-kata anda mungkin terkalih, daripada ikhlas hendak mendengar permasalahan anda pada perasaan yang tidak terduga. Di situlah kadang-kadang bermulanya satu-satu perhubungan terlarang.
"Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga keinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik."Al-Ahzab: 32
Ubatilah kerinduan anda yang tidak bertepi itu dengan doa, Sekali-kali tidak akan menimpa kami melainkan apa yang telah ditetapkan oleh ALLAH. DIA-lah pelindung kami dan hanya kepada ALLAH orang yang beriman harus bertawakal. At-Taubah: 51
Untuk merindui zaman silam saatnya sudah tidak sesuai.

Friday, April 4, 2008

time baik macam nilah rupanya..on the way nak ke sekolah ada sambutan Maulidur Rasul.

Wednesday, April 2, 2008

i'm not obsessed. i don't think so. i don't feel so. but people say that i am. naper ye? i listen to him almost everyday bcoz he has that manly voice yang menusuk kalbu. i look at his pic because he has this unexplainable charm and i watch his clip almost everyday becoz i love watching him perform, with that cute butt, biceps and so on. he juz looks good in those tee shirt that he usually wears. despite what people say about him, i still like him. i'm not obsessed with him, no i'm not. i don't remember being like this when Mie was still around. he was the only one person i looked up for comfort, warmth and joy. even though he acted like a jerk sometimes, he was my jerk. i think having a fantasy is something normal, don't you? fantasy: the faculty or activity of imagining impossible or improbable things.

is this a form of escapism? i don't know. i just like doing what i'm doing rite now. i juz love the feel that i'm feeling rite now. dia something yang wujud, yang nampak depan mata, yang boleh ditengok tiap2 hari, yang boleh didengar tiap2 saat. gila ker One nie? not a day goes by without me thinking of Mie. bila fikirkan Mie, One sedih. bila tengok kiri kanan, orang couple sana sini, hati One pedih. bila dengar cerita orang lain pasal partner masing2, One sayu. i wish i can do the same. i wish i can share with everyone his good & bad side. i wish i can complain about him. i wish i can find his fault. i wish i can be mad at him. maybe deep inside i'm mad at him. mad for leaving me behind. mad at him for making me feel misreable whenever i think about him. mad at him for having done what he did and didn't have the chance to make it up to me like he promised.

how can it be that i still have all these mixed feelings inside when he's no longer around to realise them. how can it be this feeling of sadness as if he juz passed away yesterday? i have tonnes and tonnes of things on my mind that i wish to say to him. i'm sad..really sad. i love you Jimmy, Mie, Abang, Papa.

Tuesday, April 1, 2008

somebody pernah tanya .. u nie jenis moody ke One? ada masa datang ke opis tak nak cakap ngan orang, buat hal sendiri.. i replied .. rasanye tak kot. tup2 lately nie rasanye i'm becoming that person. bila sampai kat opis je jadi macam malas nak berkata-kata...naper ek? only laugh & talk ngan hati yang girang bila syu or my sisters tpon. naper ek?