Thursday, February 28, 2008

you loved him
you cherished him
you gave him all that you had
you worship him as he means the world to you
nothing could ever change the love that you have for him
not even when he treats you bad
not even when he ignores you
not even when…..
you just love him no matter what.

Bosan betul life bila..…
~ membaca email yang mencaci maki orang lain (as if diri dia sempurna)
~ melalui minggu2 berkempen pilihanraya nie, banyak sangat aura negativenye.
~ ada orang yang tak tau menghargai kebaikan seseorang
~ dikritik hanya kerana citarasa yang berbeda
~ dah-dahlah tu..jangan menegativekan diriku jua!!!
relax...dengar jerry nyanyi sat.

Thursday, February 21, 2008

dapat this age/character nye analysis in my email..saje tried it out for fun. hmm..macam kena je. what say u?

Wednesday, February 20, 2008

my kids have no choice but to listen to songs that i listen which are mostly indonesian songs..one of my fav is Nidji - Biarlah. so kalau any of the fav songs is being played on the radio, we would all sing-along..tak kira lah tau ke idak lirik lagunye. that's the fun part actually bila dengar memasing mumble2 je, pakai hentam kromo je lirik, dapat ujung-ujung je. with the current situation..BIARLAH!!!

Tuesday, February 19, 2008

i have tens or maybe hundreds of s****y words that i wish to voice out since last nite. i was fuming mad and still am. last august One ada buat entry on a legal letter yang One dapat from being a guarantor to somebody. after quite sometime lepas i dah inform her, there were no updates given to me, samada dah bayar ke..dah apa2 jelah. i made several phone calls/sent smses to which takde orang hirau nak jawab. well, sapa yang sepatutnya menginforn dan diinform. well guess what, i juz got a statement dari bank, ada lagi arrears..which NOBODY bothered to inform me. me being me..i sent an sms saying that ada arrears of 4 months, total of rm1.6k. somebody got the cheek to reply mcm nie:
Thanks 4 the info. Sbrnye bkn ---- x nk ckp, tp since org dah kta kta pnipu so rsanye x prlulah nk kta apa2. ---- try to maintain the pymnt tp 2la nk cover cmua mmg x leh sbb ktaorg ni nma je keje brdua tp gj cam gj sorng eksekutif. Kete n rmh pn ada org smpti nk bg pjm duit srh byr klu x dah lma ktorng merempat tepi jln agknye. Insyaallah nnt sya cba cr jln byr cmua yg trtnggak2. Tima kasih.

1st of all, bila yang i call her a penipu? i read back my entry, there was no such word. i cuma voiced out my frustration pasal it will affect my future & my kids future. apa kejadahnye dia nak let out her frustration to me by saying that i called her penipu??? my sister went thru the same situation sampai nama kena blacklisted. apa ke halnye aku nak biarkan perkara yang sama berlaku pada diri aku? hei! aku dahlah sorang keje, duduk kat umah kecik, ada 3 orang anak yg dah sekolah, hutang puluhan ribu keliling pinggang aku, gaji nak sampai ujung bulan pun tak tentu cukup lagi..aku sorang yang tanggung tapi aku masih usaha cari duit untuk byr hutang supaya aku tak susah kemudian hari dan aku tak akan menyusahkan hidup orang lain dek kerana aku tak membayar hutang. try to understand la. aku mengingatkan aje bukan nye aku nak carik gaduh. kalau aku kena slap lagi dengan legal letter, aku nak kena clean up orang punye s*** ker? pastu aku anak beranak duduk merempat tepi jalan, takde hal lah?
i tried being nice and this is what i get in return. i'm so pissed off now, keyboard nie pun dah jerit2 asking me to stop typing pasal depa dah sakit kena ketuk. be reasonablelah, go out, find something else to do that generates income.

Thursday, February 14, 2008

hari nie bila orang lain sedang sibuk menyambut Hari Kekasih / Valentine's Day, Hana genap 6 tahun. hmm dah besar anak mama. anak dara yang nampak brutal tapi is soft at heart, very passionate (luvs to hug & cuddle up to me).
HAPPY 6th BIRTHDAY NUR FARHANA AZMAL MOHD AZMEY

Wednesday, February 13, 2008

farhan O farhan!!! while u were bz playing..sofia was bz too with the camera..shouldn't it b the other way round?

Tuesday, February 12, 2008

had the chance to see Cuci last Saturday..luckily had a place to leave the kids for a few hours. left them with their cousin in Selayang. Thanks k'chik. anyway, gi ngan Syu (sapa lagi yg nak layan makcik sorang nie). layan la cite Cuci..not badlah for a 1st timer (well, sapalah saya untuk mengkritik filem) setakat nie puas hati ngan cite yang lawak selamba n takde lawak bodoh ala2..toot!! tis is me & syu on the day before.

farhan can b cute at times. masa kat Selayang, he found himself a new pair of sunglasses, put it on pastu beg me to snap his pic. sudahnya ginilah rupanye..

Monday, February 11, 2008

2 entries in a day...i juz had to put this up.
Kakak cleaner: itu gambar suaminya, ya? Me: HAHAHAHAHAHA!!! (dlm hati I WISH!!)
she was referring to my desktop..

long break baru lepas nie ingat nak ke Kuantan, tapi disebabkan poket pun agak kering dan family dari Kuantan pun turun KL, maka perancangan pun dibatalkan. end up on the 1st of CNY break, pi umah sister in Selayang pasal Mak ada buat kenduri tahlil & kesyukuran sket. food this time was ok jelah, sebab sis tried caterer baru. so takdelah melantak sepuas hati. sambil tu amik peluang discuss pasal engagement dearest niece bulan 3 nie, Aisya is getting engaged to Ali who btw looks a bit like Khyri (secondary school sweetheart). nieces & nephews semuanya dah besar-besar...terasa diriku tua sedikit..hahaha...sikit je. macam kata Hana, "mama muda kan?" i said "10 markah buat Hana"..which until now dia akan ingat.

Tuesday, February 5, 2008

31.1.2008 yang baru lepas nie genaplah 3 tahun arwah Mie tinggalkan kita orang. dan seingat One, selama 3 tahun jugaklah pada tarikh itu, mesti One cuti atau mc. rasanye tak pernah lagi One bekerja pada tarikh tu. dan pada tarikh dan waktu (yang One andaikan berlakunya kematian) ni jugaklah mind One akan mainkan balik imej dan setiap satu yang berlaku pada hari tersebut. fresh macam baru semalam berlalu. One bersyukur over the past years, One dah boleh control diri walaupun rindu pada Mie masih menebal. baru-baru nie One mc. ingat nak p ziarah kubur tapi tak kesampaian pasal keadaan tak mengizinkan. well, at least One dah bawak kids pergi ziarah kubur minggu sebelumnya. sekejap je 3 tahun dah berlalu. cabaran membesarkan kanak-kanak riang dan terlebih tenaga nie betul-betul menguji kesabaran. firdaus dah di ambang keremajaan, yang bagi One adalah satu masa yang crucial. susahlah nak get thru a young boy's mind. hormones tengah dok melonjak-lonjak ni lagi2 takde father figure nie. faris dah masuk 7 tahun, masih boleh dicontrol walaupun amat menguji kesabaran dengan tabiatnye yang kuat menangis bila tak dapat sesuatu. farhana, a young girl with a mind of her own. adus! makcik sorang nie sama ketegaq macam mama dia jugak. farhan pun boleh tahan jugak tahap kenakalan dia - champ of tantrum among depa adik beradik. kadang-kadang mulut tu terlepas jugak bercakap macam2. tapi kemudian One berastaghfar balik. yelah dugaan yang One terima nie rasanye taklah begitu teruk sebagaimana orang lain yang musibahnya mungkin lebih besar. kadang-kadang One rasa One lebih selfish dan pentingkan diri sendiri. hmm susah nak komen diri sendiri nie.
anyway, dah lama rasanye tak kuar tengok movie sambil kunyah popcorn (terasa betapa enaknya makan popcorn bersalutkan caramel..yummy). cadang nak p tengok kala bulan mengambang tapi xde geng pasal geng yang ada sorang pun tak minat nak tengok filem melayu. lebih memuja filem barat. i mean kalau cite mamat khalid, yasmin or afdlin dan sekutunya...One rasa it's worth it lah nak p tengok. tulah dah terlepas satu, tak kisahlah. now cuci pun belum kesampaian lagi nak tengok pasal ada orang yang minat Afdlin Shauki tu busy workout, busy gi jalan2 ngan orang lain. manalah dia nak layan org senior macam One nie. orang lain ada life memasing..boohoo.. nampak gayanye kena tunggu vcd/dvd kuarlah.
need to plan activities for this coming CNY break..till then