Friday, November 30, 2007

Managed to catch Seducing Mr Perfect over Kirana (rasanye) last 2 nites. It's a simple story tapi ntah macam a lot of the scenes dalam cite tu yang meruntun jiwa. Hmm..meruntun jiwa..maybe i exaggerate kot. Tapi memang bila nonton cite tu, ada at times tu hati betul2 rasa pedih dan sedih atau omputih kata heart aching. Macam i was the one going thru the situation. Or maybe i was reminded of the same situation that happened to me a long time ago...hmmm. Truthfully, bila menonton cerita Melayu, memang jarang benar ada perasaan sebegitu..except for certain cite yang jarang nak dapat pengiktirafan dari orang Malaysia @ melayu in general (yang btw masih sukakan cite komedi slapstick atau cite cintan cintun yang ntah apa2). Bagi menambahkan keseronokan cite tu semestinyalah due to Daniel Henney (one of God's greatest creation) & Uhm Jung-hwa (so sweet!).

Wednesday, November 28, 2007

SAGITTARIUS - The Promiscuous One Spontaneous. High appeal. Rare to find. Great when found. Loves being in long relationships. So much love to give. Not one to mess with. Very pretty. Very romantic. Nice to everyone they meet. Their Love is one of a kind. Silly, fun and sweet. Have own unique appeal. Most caring person you will ever meet! Amazing in the you know where..!!! Not the kind of person you want to mess with- you might end up crying.

Tuesday, November 20, 2007


rembat/merembat (Kamus Dewan Edisi Ke-3) : memukul dari kanan ke kiri atau sebaliknya dengan rotan yang panjang dll; (dlm permainan bola sepak) menendang (dengan mengayunkan kaki)
TAK SUKA. TAK PERNAH SUKA DAN TIDAK AKAN SUKA.

Friday, November 9, 2007



fresh from Indonesia..
juz got it this morning from a colleague
thanx a bunch!!
now..am very happy doing my work
sambil watching the boys jamming
not forgetting the yummylicious biceps of Ariel..
i'm all smiles today.

Wednesday, November 7, 2007

Tuesday, November 6, 2007

kadang-kadang bila kita sayangkan seseorang tu, kita tertanya pada diri kita sendiri.kenapa kita sayangkan dia?
kadang-kadang bila kita bencikan perbuatan dia, kita tertanya lagi..kenapa kita tetap sayangkan dia?
love-hate relationship?
bila dia berbuat baik, kita tertanya..apa muslihat dia? dia dah buat salah ke?
bila dia berbuat jahat, kita tertanya lagi..kenapa dia buat sedemikian? dia tak sayang kita lagi ke?
bila dia berada di sebelah kita, kita buat tak nampak..take things for granted
bila dia jauh, kita rindu pada dia..tak sabar rasanya nak berjumpa
bila kita berjumpa, kita end up bergaduh
orang sekeliling bertanya, what do u see in him? what do you love about him?
hmm..soalan cepumas
kenapa ye?

Monday, November 5, 2007

ma partner in crime..
pic taken kat Rawang last saturday, orang lain tengah sibuk makan depa sibuk main chess.
Farhan seems to like Sofea a lot, everytime ada gathering, he'll hang out with her.


Friday, November 2, 2007

masa Mie left us Firdaus was about 9, Faris 4, Farhana 3 and Farhan 6 bulan. i believe the 3 eldest masih ingat Mie as once in a while depa akan talk about him. Hana dah quite a few times nangis kata that she misses her father. Farhan has surprised me. For the past couple of weeks, bila setiap kali nangis, dia akan sebut satu perkataan yang pada mulanya kedengaran macam "abang". bila confirm ngan Firdaus and the grandparents, the word surprisingly is "papa".... betapa syahdunya tangisan dia bila disertakan dengan rengekan.."papa".