Friday, September 14, 2007

Semalam dalam One nye entry, kanak-kanak riang 3 orang tu ada event bukak puasa kat luar. Anyway bila balik je rumah, macam-macam yang diceritakan, masing-masing excited. Well, depa had fun..that’s all that matters. Pagi nie bila selak NST, ada article on the event that they attended.

Thursday, September 13, 2007


salam Ramadhan dari Kelab Kristal..hmm menarik jugak bekas letak kurma tahun nie.
ari nie 1st day of Ramadhan, 1st day jugak faris nak berpuasa. boleh bertahan ke dia macam firdaus? tengahari nie firdaus, faris & farhana akan keluar shopping untuk persiapan Hari Raya, boleh gitu? puasa baru sehari dah gi beli baju? well, bukan One yang bawak. kids nanti pergi ngan makcik yang organize events untuk orphans. jadilah. sementara orang nak bawa nie, pergi jelah.
hopefully tahun nie tak akan ada lagi pertandingan menghias lobi office. bukan apa, floor One nie bukan jenis yang begitu excited untuk event2 yang macam tu. dunno, boleh jadi pasal age factor kot. hahahaha!!! as if lah ramai sangat yang tetua. last year nye perhiasan was a disaster. cooperation from the jans adalah dalam 10% je kot, tu pun lepas dah puas suruh.
well, apa-apa pun hopefully bulan Ramadhan nie akan membawa seribu keinsafan. harapan agar orang di seberang jugak akan dapat menikmati Ramadhan nie dengan sebaiknya despite baru dilanda earthquake.

Tuesday, September 11, 2007

gambar ehsan: thestar
Apa ke bengapnya pi bakar Jalur Gemilang semata-mata tak sukakan parti politik tertentu..
And I bet orang yang bakar nie jugak adalah antara orang-orang yang pernah berkata “tak perlu nak kibarkan bendera masa nak merdeka nie, tak perlu nak ikut orang UMNO!”
Eh hello!!! Apa kena mengena parti politik ngan kibaran bendera mahupun sambutan Hari Kebangsaan???Akai ada ka?

Thursday, September 6, 2007

marah?
naper kita selalu nak marah?
kita marah pasal kita tak suka?
atau kita marah pasal kita kecewa?
banyak sebab yang boleh menyebabkan kita marah
adakah kita hanya mementingkan diri sendiri bila kita marah?
kadang-kadang rasanya kita perlu simpan rasa marah
agar tidak menyakiti hati orang lain
adakalanya kita perlu berkorban untuk kebahagiaan orang lain
kesakitan tak pernah kita undang dan tak boleh dikawal
kemarahan yang mengundang kesakitan, boleh dikawal
rasanya kita dah cukup dewasa untuk mengawal kehidupan kita sendiri
rasanya kita dah cukup dewasa untuk berfikir secara matang
kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada
kita patut sedar akan tanggungjawab kita
dalam kehidupan ini, akan berlaku banyak perkara yang akan mendewasakan kita
terpulanglah pada kita untuk menyesuaikan diri dengan keadaan semasa
kita telah cukup dewasa.

I’m feeling sad, frustrated and confused.
When I was a young girl, I only thought of myself.
When I reached puberty, I only thought of myself.
When I first got married, I only thought of myself.
Being a mom of four made me think of all the things that I’ve done to you
I took you for granted when I misbehaved
I took you for granted when I lied
I took you for granted all those years
How I wish I could turn back time and mend all those awful things that I’ve done to you
It takes a mom to understand another mom, that’s for sure.

Monday, September 3, 2007

Wan, u ingat x 2day 16 yrs ago? Tak baikla…! Who was dat guy, nor azam, rite? Heheh..

One dapat sms nie dari sahabat yang sama-sama buat acara padang untuk sambutan Hari Kebangsaan ke-34 (kalau tak salah One). Masa One dapat sms tu, One baru je selesai tengok perbarisan kat Dataran Merdeka. Hahaha…nie yang nak korek balik album lama-lama nie. Nanti bila One dah jumpa, One akan upload kat sini.

31/8/2007, One bawak kids pergi tengok sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia ke-50 kat Dataran Merdeka. Sampai lebih kurang 6.45 pagi, kat tepi2 jalan memang dah ramai orang tapi kita orang manage untuk dapat duduk front row. Kira best jugaklah view. Anyway, Malaysians nie kadang2 pentingkan diri sendiri jugak. Dah tau datang lambat tapi buat muka selamba duduk kat depan bebudak. Memang spoil betul mood masa tu. One menjadi kurang ajar pada pagi tu disebabkan orang lain yang dah terlebih ajar. Hati membara. Yang lain ok lah…cuma insiden tu je yang betul-betul buat hati terbakar dan terkilan sket. Lagi satu yang kurang, One pergi ngan kids je..so kegilaan tu jadi kureng sket. Sepatutnya Syu ikut skali, tapi pasal dia p tengok bunga api kat putrajaya, balik lambat, takdelah gang. Kebanyakan yang ada kat sekeliling One hari tu, agak pasif. Tak tau macam mana depa boleh enjoy the parade. As fo me, I had fun singing and waving my arms.