Monday, August 20, 2007

Weekend baru nie, I was full of energy. Selepas what happened last week, I decided to put everything aside and concentrate on my kids. I cooked for breakfast, lunch & dinner and tengah-tengah ada fried snacks for the kids. . Bukanlah I tak pernah masak untuk they all tapi jarang full course. Cleaned the bathroom from top to bottom. On Sunday we went to the Muzium Negara. Penat lah menjawab soalan-soalan cepumas dari them. After the Muzium, dah masuk KL, ingat nak gi A&W yang ada kat Jalan TAR, tapi sikitlah punya banyak manusia pada hari minggu. Parking keta sesuka hati, kiri kanan jalan. Decided to gi A&W kat PJ. Dah lama rasanya tak pergi sana. Last I pergi sana was before I got married. Uiks..dah berapa lama tu?? Then we went to Tasik TTwangsa. Actually dah janji untuk pergi petang Sabtu tapi disebabkan keadaan cuaca yang tak menizinkan, postpone ke hari Ahad. Tu pun puas bertanya kenapa tak pergi tasik macam yang dah plan. Cakaplah beribu kali pun, dok tanya jugak. Anyway, by the time we finished everything, dah maghrib. We all balik, mandi, solat n off to dreamland. kids goofing around kat Muzium
having a go at the cannons..nasib baik the cannons tu boleh tahan the weight of the kids..yelah benda walau seteguh mana pun, kalau dah lama tu mesti boleh patah jugak kan..knowing my kids.
firdaus sokmo ada masalah untuk senyum..well maybe sebab dia dah besar..control macho agaknya..hahahahaha, rite!!! pakcik kecik nie semenjak dua menjak nie dah pandai amik gambar tunjuk sign PEACE. haaaaaa....anak dara sorang nie. kadang-kadang lebih hebat dari abang-abang dan adik laki dia. i guess dia kena toughen up juz not to be bullied by them. well good for her. poyo je kanak2 nie..rock steady!!! HAHAHAHA!!!




Monday, August 13, 2007

Hari minggu yang lepas adalah merupakan hari minggu yang paling tense dan stress. Pagi sabtu One pergi collect surat berdaftar dari post office. One dah boleh agak apa isi kandungan surat tu sebab dah terima phone call dari so called kawan on Friday. Bila tengok isi kandungan surat tu barulah reality sinked in. I was totally disappointed and frustrated. Here I am a single mum with 4 kids, with loans of my own keliling pinggang, tiba2 kena slap with a legal letter pasal loan org lain yang tak berbayar. Entahlah x tau nak cakap apa. I was juz in the midst of getting myself a car, dah tersangkut. My whole weekend was spoilt, kesian bebudak. I did not do much. Disebabkan tak nak memikir banyak sampai sakit kepala, sakit hati and migraine, I slept. Kadang-kadang terlalu baik ngan orang pun susah jugak. That’s what I have been for all these years. Baik ngan orang and end up I yang kena clean up everything. Sucks. And to think that I walau macam mana susah pun akan tetap buat payment kat bank, supaya nama tak blacklist and supaya my guarantor pun tak akan susah. I sold off my wira and the kancil pasal nak cover apa yang kurang. Arrgghhh!!! Geram sungguh. I wonder apa yang akan dibuat oleh “kawan” ku itu? She has a working husband, a car & a house. Me??????

Monday, August 6, 2007

weekend of fun? hmm went to jomheboh at bukit jalil ngan kids. it was hot but they had fun. bought a lot of stuff to munch on. kids being kids kalau boleh nak abiskan semua at one time. the lrt was their playground, running ere & there. penumpang lain mcm pening kepala kot. their voices echoed dlm the coach.




Friday, August 3, 2007





memang sedihkan kalau dibetray oleh orang yang kita sayang. lebih-lebih lagi kalau kita dah buat macam2 untuk orang tu. i was slapped with reality last nite. i’ve trusted him, gave him everything (well almost everything) that his heart desired. never thought that it would come as early as this. wonder what’s the reason for him behaving the way he did. salah satu pancaroba sebagai single parent. i love him dearly and hope that he has learnt his lesson.

Thursday, August 2, 2007


this is me being sick for the past week, running nose (kejor yop kejor), splitting headache, itchy face all over, feverish feeling..and yet i'm still at the office. guess being at home makes it worse. tapi kesian kids pasal bila balik je lepas bersihkan diri, letak kepala atas bantal, sure doze off. i'l have the tv on juz for the sake of having it on. either that or i have ariel singing to me in the background. i'm the last person to be sick in the house. memula skali, si farhan, hana and followed by firdaus & faris. they had high temperature & headache. they had someone to take care of them. who take cares of me? hmm...kadang2 bila kids meragam masa myself sakit, terasa sedih jugak. naperlah tak faham yang mama they all nie sakit n need some peace & quiet. cepatlah membesar anak-anakku. i wonder how kak feels rite now? i was suppose to pay her a visit last weekend. tapi pasal semua tak sihat, i postponed the trip to SJ. for the past 2 weekends rasanya abihkan masa kat umah je. pity the kids. we are in need of some fun & action. maybe this weekend..we'll see. p/s glad 2 hear that u're ok.