Thursday, June 21, 2007

KMah had it first. Hers was bad sampai kena hospitalized. Lepas tu KRufa had it. She went for a check-up and they did a series of tests on her. Now rasanya dia dah ok. I had my 1st on Tuesday. It happened twice. Masa tu it was very mild. Rasa macam dizzy sket je. Last nite mengejutkan myself sampai I called out Allahuakbar becoz it felt like the house was spinning really fast. Astaghfirullah..i thought I was gonna blackout or it was the end for me. That was one of the worst feelings that one could ever go through. Now I know how my sisters felt. Lepas tu, it happened again, twice. But this time tak sehebat yang awal.
What is actually happening to us sisters? 1st the panic attack then this. Sure hope Firdaus knows what to do if anything should happen to me at home.

Wednesday, June 20, 2007

Betapa senangnye sekarang untuk lose focus. Itulah One sekarang. Completely LOST! Tiap-tiap hari rasanya dah tak payah pikir nak buat apa. Mind nie dah diprogram untuk bangun, mandi, solat, bersiap (sambil nonton MHI – kalau ada Ally Iskandar, tu dah kira bonus), get kids ready, antar kids, naik LRT, sampai office n bermula plak satu lagi cycle yang sama.
Sometimes rasanye pergi keje pasal dah sign Employment Terms & Conditions dan untuk dapat gaji by end of the month. Job satisfaction memang langsung takde. Dah takde target yang tinggi untuk keje.
Kalau dulu kat tempat lama, adalah cabaran untuk mengelak vendors / suppliers pasal co. lambat buat payment. Selalu melayan kerenah bebudak KLIA bertanyakan claim atau medical expenses.
Now, senyap sunyi. ……
TRUTH, CRY & LIE (promote sat album LETTO!!!) kui3….

Wednesday, June 13, 2007


dua shot di lokasi yang sama cuma menggunakan mode yg lain je
i’ve always been fascinated dengan langit dan awan
bila tengok keindahan yang diciptaNya, membawa seribu keinsafan
betapa kerdilnya diri ini
tak dapat One bayangkan satu hari nanti keindahan ini
akan bertukar menjadi satu perkara yang menakutkan
i’m not an angel nor am I a devil

i’m just human, born to make mistakes

Monday, June 11, 2007

Nowadays I find myself avoiding gatherings. Be it x MIL’s family or old friends. Rasa macam tak kena je bila attend gatherings nie except for my family gatherings sebab I’m so used to attending ours without Mie.
Had a chance to attend a friend’s makan-makan yesterday. Walaupun mula-mula tu hesitate jugak nak pergi tapi bila pikirkan she’s an old friend from primary, lagipun dah lama tak berjumpa, gagah jugak pergilah. Well, I was glad that I made the decision to go. Kids had a lot of fun, so did I.
Someone particular was there. I truly enjoyed the person’s presence. I guess that’s why I had that weird dream last nite.

Thursday, June 7, 2007

Pak Lah’s getting hitched this weekend.
me? bila agaknya? ada pasang niat dah ke?
dah ready untuk mak mertua & pak mertua baru ker?
dah ready untuk sacrifice your holiday untuk balik kg org ker?
cooking skills dah ok ker untuk impress org?
yang penting…dah ada calon ker?
HAHAHAHAHAHA!!!!
talking bout getting hitched nie mengingatkan One pada my sister. She once said to me, “ I selalu say a prayer for you. Slalu doakan yg u dpat suami yang soleh, beriman, etc…” to which I replied “well, I want an Indonesia guy sbb cara dia org ckp seksi n bla bla bla n yg penting i nak someone like Ariel”. Topik ditutup. Selang beberapa minggu lepas tu, she mengadu to me..”eh! u make me worry lah. How to doa 4 u? U want this, u want that..nanti u dpat mat contractor Indon, macam mana?” I juz gave her the loudest laugh that I had in me. Kak Rufa! Kak Rufa!!! U’re so funny. I actually read out to her on how the prayer should be, more specific that is. HAHAHAHAHA!!!!
Well, bila pikirkan ada teman nie best. Ada tempat untuk mengadu bila kesusahan, ada tempat untuk bermanja bila kita sakit. Itu je yang penting.
One baru baik demam. Hari yang One demam adalah hari yang menyedihkan bagi One. Sengal satu badan, kepala pening, sejuk sampai ke tulang, kaki x boleh nak pijak lantai pasal sakit sangat2. Dtambah pulak ngan budak2 yang bergaduh over remote control, yang kecik buat bisnes, nak cuci and nak dimandikan. Marah budak2 pun bukan depa tau apa pun. So kenalah layan jugak, walaupun dalam tangisan. Masa tu rasa kalau ada partner, kurang sikit rasa sakitnya. Kalau Mie dlu, dia akan entertain the kids ataupun kalau siang hari, dia akan bawak kids keluar so that I can have my rest.
By the way, ada ker service partner on call?????

Monday, June 4, 2007

went to Zoo Negara with my lil cousins on Sunday (hahahaha!!! cousins, rite!!) was suppose to arrive early in the morning...but knowing me..arrived a bit late..made syu & ati waited for me...sebenarnya niat di hati nak buat grand entrance..biaselah!!!!
we started our journey ngan train ride sampai ke ape centre..there were 2 3 large orang utans. none of them were bothered by our appearance..walau macam mana we all made noise pun, dia buat muka derk je ... serupa ada dialog dlm kepala dia.."apehal lah bebudak nie? aku org utan atau dia org nie?"
all in all, we had fun walapun keletihan yang teramat and kaki yang kelenguhan yang melampau bila sampai rumah. kids slept tak bergerak langsung sampai ke pagi. next round will be desa waterpark...tungguuuuuuu!!!

Friday, June 1, 2007

i've uploaded Peterpan's songs from "Hari Yang Cerah" on my mp3 player. Have a listen to it and tell me what you think. My fav songs are Kota Mati, Sally Sendiri and Menghapus Jejakmu. I've nothing much to update sbb skrg lagi busy mendonload muvi Indonesia. Baru nonton Apa Artinya Cinta dan Brownies. Yup, i'm paid to do that in the office..seriously? seriously.....ahaks!!
well, kat bawah nie One letak video clip Menghapus Jejakmu...so cute to watch Ariel jumping ere n there..watch it n enjoy..




p/s: rasa mcm nak p zoo la weekend nie...