Friday, January 26, 2007

Satu bulan yang baru berlalu banyak menguji kesabaran diri. Sakit yang datang banyak menduga keimanan, memberi keinsafan untuk bersyukur dengan apa yang ada. Tak ada sesiapa faham sakitnya, hanya boleh mendengar dan bersimpati. Tu pun actually dah memadai walaupun kadang kala mengundang kesedihan yang melampau.

Bosan, sedih, geram dengan insiden2 yang berlaku dalam masa sebulan nie. Life, financial, relationship…semuanye satu frustration yang besar!!! Tak sepatutnya berlaku tapi terjadi jugak.

Banyak betul benda dlm kepala nie.
Banyak yang nak diluahkan pada dunia, pada mereka yang tak mengerti dan lebih2 lagi pada mereka yang pura-pura memahami tapi tak terdaya nak diluahkan.
Maybe…juz maybe..

Wednesday, January 17, 2007

semlm lepas makan ubat malam..
(ubat yg sepatutnya mengantukkan diri tapi x pun)
saje tukar-tukar channel..dah takde cite menarik..
last-last terjumpa young guns on 8tv..
teringat zaman tengok cite tu ngan Mie..
tiba-tiba tersenyum sorang diri..teringatkan "assalamualaikum"
di tengah-tengah layan cite sambil layan perasaan..
insiden yg terpahat dlm fikiran kita org sampailah beranak pinak
so everytime kalau tengok cite young guns tu mesti both of us senyum2 je
..tinggal kenangan je..skang nie senyum sorang2 je..
btw..disebabkan ubat yang sepatutnya mengantukkan..One tdo kul 3.30 pg..layaaaann!!!

Monday, January 15, 2007

sedih sesangat biler..
kita sakit dan lesu tapi takde orang nak comfortkan kita
sedih jugak..
masa sakit tu anak-anak nak attention lebih tapi
kena marah walhal dia tak tau kesakitan kita
lagi sedih
biler pergerakan kita terbatas dan takde sapa nak membantu
pilu lagi hati...

Friday, January 12, 2007

i don't like havin to go thru the pain..
nor do i like havin to explain it to everybody..
juz understand that i'm not makin it up..
juz understand that all i need at the mo is your support
and understanding
juz lend me your ears n shoulder for me to ease my pain
that's all i need...is that too much to ask?

when i was young, i never needed anyone, and making love was juz for fun, those days are gone, livin alone, i think of all the friends i've known, but when i dial the telephone, nobody's home, all by myself, don't wanna be all by myself, anymore..all by myself, don't wanny be all by myself, anymore..hard to be sure, sometimes i feel so insecure, and love's so distance and obscure, remains the cure... ~ all by myself, air supply ~

Wednesday, January 10, 2007

semalam terlelap cepat depan tv..tiba-tiba tersedar dengan jantung berdegup laju, susah nak bernafas, badan seram sejuk..my panic attack datang balik. kids semua dah tdo. dengan segala upaya dan kewarasan yang masih ada, One capai telefon..niat di hati nak telefon sesiapa je..ternampak waktu..11.50 mlm..ada ke lagi yg masih berjaga? duduk dalam seminit dua sambil cuba control emotion, tup2 ada sms kat tpon..
012 - 651**** "i tdo awal td. had a dream abt u. u nangis2 jumpa i. i hope u r ok. Ni tjaga afta i had dat dream.. :,(
to which i responded "is that a bad sign? i pun tjaga from my sleep with my jantung laju. had my panic attack. kids all dah tdo. thanx 4 checkin up on me. very de touching"
n 012 replied "i hope its d opposite. Maybe i tawt a lot abt u n d kids lately. let me know if u ever need anything, k..Ta!

friends for life r friends that stick with u thru the good & bad times

Tuesday, January 9, 2007

i juz luv this pic..anakku yang pemalu

Monday, January 8, 2007

tak berniat pun nak bertindak kurang ajar
tak jugak bermaksud untuk melukakan
tidak jugak ingin melupakan segala kebaikan yang telah ditaburkan

ibarat kacang lupakan kulit
One bersyukur kerana masih diberi peluang untuk sama-sama duduk
bercerita, gelak tawa dan berkongsi suka duka, walaupun bukan semua
tapi adakalanya perjumpaan ini lebih banyak mengundang kesedihan dan

perasaan yang tak dapat digambarkan
tak sepatutnya begini...One tak harus menanggung semua ini
terasa sangat ketidakadilan hidup ini..
telah banyak One lalui dalam kehidupan ini
memang ye, sebagai org Islam..One tak sepatutnya berfikiran begini

hey..One tak warak..One hanya manusia biasa
yang masih memikirkan kebarangkalian yang mungkin berlaku sekiranya
One memilih untuk melakukan sesuatu yang seharusnya dilakukan dahulu..
memang mulut senang mengatakan "mungkin ada rahmat di sebaliknya"..mungkin..
sapalah diri ini? ...tak mempunyai sebarang pertalian..One hanyalah satu kisah lampau..
kisah kini hanyalah Firdaus, Faris, Farhana & Farhan..pertalian darah yang nyata.